SRAMOTA NA KOSOVU: Kfor neće da gasi požar, uslovljava Srbe!

- Mirovna misija odbija da pomogne lokalnom stanovništvu u gašenju požara u opštini Leposavić - kaže član Opštinskog veća te srpske opštine Zoran Milojević

  • 2

Zoran Milojević, član Opštinskog veća Leposavić, tvrdi da Kfor odbija da im pomogne u gašenju požara, iako svakodnevno apeluju i traže njihovu pomoć. On ističe da se u najsevernijoj opštini na KiM već dve nedelje bore sa požarima i da se stihija širi prema teritoriji Raške.

- Požar je juče u kasnim popodnevnim satima izbio u atarima sela Ćirkovići i Banovići, u opštini Leposavić, i zahvatio 50 hektara šume i niskog rastinja. Zasad naseljeni delovi sela nisu ugroženi, ali vatra još nije lokalizovana. Vatrogasne ekipe iz Raške spremne su da intervenišu – kazao je Milojević u razgovoru za Telegraf,  i istakao da od Kfora nema pomoći:

- Preko Unmika smo tražili da Kfor pomogne u gašenju požara, ali oni jednostavno neće ništa da preduzmu. Ovakvo ponašanje pripadnika navodne neutralne mirovne vojne misije jeste  još jedan pokušaj da se Srbi, koji ne priznaju takozvane kosovske institucije nateraju da im se obrate za pomoć. Kfor se bavi politikom, a ne bezbedonosnim pitanjima - kaže Milojević.

On navodi da je ova vojna misija servis kosovske Vlade.

- Kfor je još jednom izašao iz svog mandata. Umestio da se bavi stvaranjem uslova za bezbedan život građana u pokrajini, još jednom je potvrdio da je servis kosovske Vlade i da se sve češće bavi političkim, a ne bezbednosnim pitanjima - istako je Milojević.

Na severu KiM u vatrenoj stihiji je izgorelo više od 300 hektara šume, niskog rastinja i livada.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    1. septembar 2012 | 17:05

    Treba na kosovu kao u avganistanu jedan profesionalni snajperista sto je ubio oko 500 nato staresina-vojnika...Takav pod hitno za ove sto se prave pametni da ne smeju da izadju iz rova

  • granicar

    1. septembar 2012 | 21:57

    hah, jos treba da vam gase pozare. vi fakat niste normalni. probajte pozvati vatrogasce. kosovske, dakle, svoje :p

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA