VEROVALI ILI NE: Plata hiljadu evra, a nema zainteresovanih!

Kompanije "Griner pakidžing" i "Magna internešnal" u opštini Odžaci investiraju u pokretanje proizvodnje 5,6 miliona evra, ali ne mogu da nađu menadžere za svoje fabrike

  • 3

Kompanije "Griner pakidžing" i "Magna internešnal" ne mogu da nađu menadžere za svoje fabrike koje planiraju da otvore, piše "Novi magazin".

Kompanije "Griner pakidžing" i "Magna internešnal" nude odličnu platu od 1.000 evra u opštini Odžaci, ali je zasad odziv vrlo slab.

U ovu vojvođansku opštinu ovog proleća došle su dve kompanije, austrijska firma "Griner pakidžing" i kanadska "Magna internešnal" sa grinfild investicijama, koje nameravaju da zaposle 700 radnika.

"Griner pakidžing" namerava da investira osam miliona evra u proizvodnju ambalaže i zaposliti ukupno 444 radnika. S druge strane, "Magna internešnal" namerava da zaposli oko 120 radnika i gradiće pogon za proizvodnju presvlaka za automobilska sedišta. Vrednost njihove investicije je 5,6 miliona evra.

U opštini Odžaci ima 4.600 nezaposlenih, a prosečna neto plata je 266 evra. Ipak, uprkos upornim pozivima da dođu da rade u Odžacima i primamljivim mesečnim zaradama od 1.000 evra, niko od menadžera nije pokazao interes da u ovim kompanijama potraži posao.

(D. Z. / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sudija

    3. septembar 2012 | 04:23

    Koji profil traze? Zena i ja smo zainteresovani da se vratimo sa Zapada. Imamo fakultetske diplome i zapadno iskustvo u radu i rukovodjenju.

  • darko

    3. septembar 2012 | 10:28

    menadzer za 1000 evra niko nije lud za te pare rade cistacice Na zapadu a menadzer za desetak pa i vise puta ili od procenta

  • vladimir Rajic

    30. oktobar 2016 | 14:27

    Radio sam u Sloveni 5god govorim Slovenski kako doci do vas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA