Milovan Bojić oštetio bolnicu za 300.000 evra?

Bivši ministar zdravlja tereti se da mu je klinika "Ostrog" bila garant za pozajmicu od 300.000 evra koju nikad nije vratio

  • 1

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg ministra zdravlja i funkcionera JUL-a Milovana Bojića (57) zbog sumnje da je oštetio kliniku "Ostrog" za 300.000 evra.

Kako piše "Informer", ova klinika mu je bila garant za pozajmicu od 300.000 evra koju Bojić, praktično, nikad nije vratio.

Osim Bojića, za zloupotrebu službenog položaja optuženi su i poznati beogradski advokat Veljko Vukotić (60), predsednik Upravnog odbora u istoj klinici, kao i Liljana Sarić (55), direktor te specijalne bolnice za krvne sudove.

Prema navodima optužnice, Bojić je 13. aprila 2009. godine sklopio Ugovor o zajmu s izvesnom Sonjom Meštrović na iznos od 300.000 evra, s obavezom vraćanja do 1. oktobra iste godine.

- Pošto nije ispoštovan dogovoreni rok, nagovorio je Vukotića da 16. februara 2010. potpiše odluku kojom se klinika "Ostrog" obavezuje da mu bude garant u izmirenju navedenog duga. Direktor Ljiljana Sarić je 8. marta zaključila u ime klinike Ugovor o jemstvu između Bojića i Meštrovićeve – piše u optužnici.

Ubrzo nakon toga klinika je dobila kredit od Agrobanke u iznosu od 35 miliona dinara, a novac je legao na račun bolnice 21. maja. Istog dana ta suma je prebačena na račun Meštrovićeve, ali Bojić nikada nije obeštetio kliniku za dug koji je imala prema Agrobanci.

Podsetimo, Prvi osnovni sud u Beogradu je, početkom aprila, osudio na 10 meseci zatvora nekadašnjeg ministra zdravlja zbog optužbi da je do 2000. godine, iskorišćavanjem službenog položaja, oštetioInstitut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" za više od 200.000 nemačkih maraka.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA