VIRUS UBIJA! Još jedna osoba umrla od groznice Zapadnog Nila!

Većina pacijenata obolelih od ove bolesti je, zbog upale mozga, u komi i priključeni su na aparate za disanje, kaže dr Olga Dulović, zamenica direktora Klinike za infektivne bolesti

  • 0

Još jedna osoba umrla je od zapaljenja mozga izazvanog virusom Zapadnog Nila u Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Srbije, potvrđeno je u Klinici za infektivne bolesti!

Poznato je da je osoba zaražena 20. avgusta, ali je potvrda laboratorijskog nalaza stigla tek naknadno. Reč je opet o starijoj bolesnici, koja ima više od 60 godina.

Olga Dulović, zamenica direktora Klinike za infektivne bolesti, kaže da je žena umrla neposredno nakon što je primljena u bolnicu. Prema njenim rečima, starija gospođa nije bila hronični bolesnik, ali je imala druge zdravstvene komplikacije.

U ovom trenutku u bolnici se nalazi nekoliko veoma ozbiljnih pacijenata. Od njih 20, koliko ih je smešteno na intenzivnu negu, samo kod petoro je virus potvrđen, a za ostale se još uvek očekuju rezultati. Većina pacijenata obolelih od groznice Zapadnog Nila, smeštenih na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Srbije, zbog upale mozga je u komi.

S obzirom na to da su smešteni u intenzivnoj nezi, njihovo zdravstveno stanje je kritično.

- Većina njih je teško bolesna, u komi je, a samim tim priključeni su na aparate za veštačko disanje – objašnjava dr Olga Dulović.

Ona kaže da su pacijenti u bolnicu dovezeni bez svesti, tako da je izostala informacija da li su negde putovali ili ih je ujeo komarac.

Tokom jučerašnjeg dana potvrđeno je da je virus Zapadnog Nila, koji prenose tigrasti komarci, otkriven kod još 16 osoba, tako da je do sada registrovano ukupno 37 zaraženih.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA