UZNEMIRUJUĆE: Sirijska devojčica umire od snajperskog metka! (VIDEO)

Prizori iz bolnice su potresni, a najveći utisak ostavlja trenutak kada mala Rena podiže rukice i nogice kao da moli za pomoć

  • 4

Rat nije lepa stvar. Priče o milionima uništenih života koje odnese njegov vihor pune novinske stupce već vekovima, otkako postoje mediji, ali tek u poslednjih nekoliko decenija mediji na brutalan i direktan način oslikavaju koliko je rat zapravo pogrešan.

Video-snimak koji je pred vama verovatno će ući u istoriju kao fotografija i snimak vijetnamske devojčice koja beži pred napalm bombama koje na njeno selo bacaju Amerikanci.

Na snimku, u sirijskom gradu Alepu, četvorogodišnja nedužna devojčica Rena nekoliko trenutaka ranije na svojoj terasi sedela je u majčinom krilu, a potom ju je u obraz pogodio snajperski metak. Nju zatim ekipa Si-En-En-a odvozi u bolnicu, koja se nalazi u delu grada pod kontrolom pobunjenika protiv režima Bašara al-Asada.

Prizori iz bolnice su potresni, a najveći utisak ostavlja trenutak kada mala Rena podiže rukice i nogice kao da moli za pomoć.

Isprva, sve se činilo da će biti u redu, iako je devojčica snažno krvarila. Stanje joj je bilo stabilizovano, ali zbog nedostatka medicinske opreme stvar je pošla naopako.

Nije pomoglo ni to što su lekari prešli preko borbenih linija i preneli je do ustanove pod kontrolom sirijske Vlade. Dete je umrlo.

Njeno telo su kući odneli rođaci, a sahrana je na pola puta između mesta na kojem je pogođena i mesta odakle su je snajperi pogodili.

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Ne preporučujemo gledanje osetljivim osobama i ljudima sa slabim srcem:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • max3ba

    6. septembar 2012 | 15:17

    kada su umirala bosanska djeca od snajpera to nije bilo surovo.Kada kazem bosanska ne mislim na bosnjacka , nego bosanska ,sto znaci i srpska i hrvatska i muslimanska jer ja sam srbin koji je odrastao u sred bosne za vrijeme rata i dobro znam ko je ubijao tu djecu i sa čijih položaja.

  • baki

    6. septembar 2012 | 22:29

    to su sve bolesnici dabogda neznam ni ja sta da im bude pa sto na decu sve im j.... gde ce im dusa i dal su svesni svoje buducnosti bruka. Voleo bih sutra da bude smak sveta da sve ovo ode u k...c da neslusam i negledam ove psihopate vise

  • voayer

    7. septembar 2012 | 09:03

    Da li postoji iko na ovom svijetu da mi objasni da li je ovo stvarno istina???Je li moguće da postoji takva zvijer u čoviječijem obliku da uradi nešto ovakvo?Uvijek sam kontao da ovo samo ima na filmu ali ne i u stvarnom životu!Imam 40 godina i plačem kao malo dijete dok ovo pišem,i volio bih da se danas desi smak svijeta jer je ovo strašno da nemože biti strašnije.Dok ovo gledam dolazim do razmišljana da li da prestanem da vjerujem u pravdu i BOGA?????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA