PRETNJE NA FEJSBUKU: Atentat na Josipovića, a Vladi Hrvatske bomba!

"U skladu sa zakonom, slučaj je prijavljen policiji, koja će oceniti ozbiljnost pretnji i postupiti u skladu sa svojim ovlašsćenjima", saopštili su iz Vlade Hrvatske

  • 1

Na Fejsbuku Vlade Hrvatske pojavile su se pretnje u kojima se predsedniku Ivu Josipoviću preti atentatom i najavljuje dizanje zgrade Vlade u vazduh.

Korisnik pod imenom Cias Cološus Blatine, u svojoj poruci punoj gramatičkih i pravopisnih grešaka, zapretio je da će izvršiti atentat na predsednika Josipovića, a u drugoj napisao: "Ja i Ancola Sedlar dižemo zgradu Vlade u zrak".

Pretnje su uočili u redakciji Dnevnika.hr, informativnog sektora "Nove TV", i obavestili Vladu, koja je nakon toga blokirala profil s kog su stizale pretnje.

Na pitanje Dnevnika.hr šta nemaravaju da preduzmu, pošto se radi o pretnji atentatom, Vlada je odgovorila da su shodno pravilima Fejsbuk stranice Vlade korisnika blokirali.

"U skladu sa zakonom, slučaj je prijavljen policiji, koja će oceniti ozbiljnost pretnji i postupiti u skladu sa svojim ovlašsćenjima", odgovorili su iz Vlade.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hromi daba

    8. septembar 2012 | 07:15

    Verovatno su se hrvati iznenadili kad su ustanovili da im ne preti srbin, vec njihov domaci neprijatelj. Za Srbe je opste poznato da imaju kratku pamet, mi smo potisnuli dogadjanja iz proslog rata, ali nismo zaboravili. Hrvati svakodnevno podgrevaju mrznju prema srbima, stalno strahuju od utjecaja iz Srbije i nepogresivo plasiraju nepostojece vesti koje dodatno jacaju hrvatski sovinizam. Jos kad bi znali da se Zagreb nekad zvao Srbinovo, a znaju jer postoje istorijski dokumenti. Sad imaju svoje interne neprijatelje pa im nista ne preostaje nego da se bore protiv njih, jer Srba vise nema. Milorad Pupovac se ne racuna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA