BRUKA: Pozivni za Kosovo isti kao i za Albaniju!

Kosovska skupština usvojila rezoluciju kojom se pozivni broj za Srbiju - 381 menja međunarodnim prefiksom Albanije - 355

  • 0

Kosovska skupština usvojila je rezoluciju kojom se pozivni broj za Srbiju - 381, tri međunarodna prefiksa koje koristi fiksna telefonija na Kosovu, menja međunarodnim prefiksom Albanije - 355.

Jedinstven međunarodni prefiks Albanije 355 bi, prema toj rezoluciji, važio ne samo za fiksnu telefoniju, umesto dosadašnjeg 381, već i za dva mobilna provajdera, za koje su pozivni brojevi 377 i 386.

U rezoluciji se ističe da, zamenom međunarodnog prefiksa, građani Kosova mnogo dobijaju kako na političkom, ekonomskom, tako i na bezbednosnom planu.

Rezolucijom je od vlade zahtevano da vrlo brzo inicira pregovore sa Vladom Republike Albanije o korišćenju njihovog međunarodnog prefiksa. Takođe se ističe da, ukoliko su ugovori o korišćenju sadašnjih međunarodnih prefiksa još važeći, treba da budu ispoštovani do njihovog isteka, a da se dalje ne produžavaju.

Rasprava o ovoj rezoluciji je održana na sednici 30. avgusta, a danas je usvojena glasovima 47 poslanika, protiv je bilo devet, dok se dva poslanika nisu izjasnila.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA