CRNOGORAC OBORIO REKORD: Automobilom ubio 14 ovaca i 7 koza! (VIDEO)

Nemanja Rakčević (22) u blizini Spuža velikom brzinom naleteo na stado od 180 grla stoke, pri čemu je usmrtio 21 životinju

  • 7

Podgoričanin Nemanja Rakčević (22) kolima je usmrtio 14 ovaca i sedam koza na putu Danilovgrad-Podgorica. Vlasnik stada, koji je vodio životinje na ispašu, nije povređen, ali mu je pričinjena materijalna šteta. Uzrok nesreće nije poznat.

Nesreća se dogodila oko 5.45 na starom putu Danilovgrad-Podgorica, u mestu Podanje, nedaleko od Spuža. Rakčević se kretao automobilom "fijat punto", podgoričkih registarskih oznaka, kada je naleteo na stado stoke. Ovce i koze na ispašu su vodili vlasnik stada Slobodan Radulović i njegova dva sina koji su, spasavajući se od udesa, skočili u kanal pored puta.

Prema policijskom izveštaju, Rakčević se kretao iz smera Danilovgrada, kada je naišao na stado od 180 grla stoke.Ograničenje brzine na tom delu puta je 50 kilometara na čas, a iz policije kažu da će veštak utvrditi kojom brzinom se kretao Rakčević.

Vlasnik stada Slobodan Radulović ispričao je za "Vijesti" da je sa sinovima vodio stoku na ispašu kod bivše farme krava, kada je Rakčević velikom brzinom naišao iz smera Danilovgrada. Da bi stigli na mesto ispaše, morali su da stado prevedu preko starog puta Danilovgrad-Podgorica.

- Kada sam video da stižu kola iz smera Danilovgrada, pokušao sam vozača da upozorim baterijskom akumulatorskom lampom da uspori, međutim, on to upozorenje nije video na vreme. Počeo je da koči i ostali su veliki tragovi kočenja, videli smo to kasnije. Imam sigurno preko pet hiljada eura štete - kaže Radulović.

On dodaje da je to bio prvi put da vodi stoku na ispašu od juna meseca.

Veterinar Bajo Šaletić je, nakon udesa, utvrdio da je 21 grlo uginulo i posavetovao Radulovića šta da uradi sa leševima životinja. Radulović je bagerom iskopao rupu od skoro dva metra dubine i uginulu stoku prekrio krečom.

- Sačekaću savet od Šaletića i onda ću da odlučim šta ću da uradim kome da se obratim, kako bi mi se nadoknadio makar deo štete - rekao je Radulović.

(M. S. / Izvor: Vijesti / Foto: Vijesti/Milica Đurović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    7. septembar 2012 | 14:59

    Ma sta ces bre da se savetujes...Ljakse jedan imao neku baterijsku lampicu i misli to je to.Pa lik njega treba da tuzi.Sta sada svako moze tako da prevodi stoku i jos frajer da tuzi.Pravda za vozaca!!!

  • nenad

    7. septembar 2012 | 17:41

    ne lupetaj, za to treba15 godina robije za primer. Prvo ubio je 30 zivotinja nasilno, drugo to su isto tako mogla biti necija deca koja pesace u skolu ili neki radnici. A trece sve sto jeste i je moglo biti uzazvano je njegovom bahatom voznjom jer je orekoracio brzinu za skoro 200%

  • marko

    7. septembar 2012 | 16:27

    ne seri majmune jedan a sta su deca bila na putu! kao sto pise bilo je 5:45 znaci skoro svanulo nije mrkli mrak. decko je vozio prebrzo i nije stigao da zakoci. garantujem da je bio pijan posto je jutro bilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA