HEROJ! Devojka poginula spasavajući dečka i komšije iz zapaljene zgrade! (FOTO)

- Prepoznao sam je po odeći. Nadao sam se da će se pokrenuti, ali ništa. Živeli smo zajedno više od dve godine i nameravali smo da zasnujemo porodicu. Takva je Sofi. Uopšte nije bila sebična, uvek je pokušavala da pomogne drugima. Ona je mala žena velikog srca - rekao je on

  • 1

Hrabra devojka iz Dog Ajlenda, u istočnom delu Londona, umrla je nakon što je otrčala u zgradu u plamenu da upozori komšije na opasnost. Arhitekta Sofi Roser (23) vraćala se sa rođendanske žurke kada je primetila da je višespratnicu u kojoj je stanovala s dečkom Oskarom Silvom zahvatio požar. Odmah ga je pozvala mobilnim telefonom, upozorivši ga da hitno napusti zgradu, a zatim otrčala unutra kako bi obavestila i ostale.

Oskar i njegov drug, koji je stanovao zajedno s parom, pokušali su da se probiju kroz plamen, ali su ih oblaci dima naterali da se vrate nazad i izađu na terasu.

Kad je pogledao kroz prozor Silva je video vatrogasca kako izlazi iz zgrade u plamenu, noseći njegovu devojku.

- Prepoznao sam je po odeći. Nadao sam se da će se pokrenuti, ali ništa. Živeli smo zajedno više od dve godine i nameravali smo da zasnujemo porodicu. Takva je Sofi. Uopšte nije bila sebična, uvek je pokušavala da pomogne drugima. Ona je mala žena velikog srca, pravi heroj - rekao je on.

Posmrtni pregled pokazao je da je Sofi umrla od teških opekotina. Istraga o uzrocima požara je u toku.

Silvu i njegovog druga spasili su vatrogasci, nakon čega su prevezeni u Londonsku kraljevsku bolnicu u okrugu Vajtčapel, gde je Sofi istog dana preminula.

(Izvor: Blic / Foto: Fejsbuk)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA