NAMEŠTALJKA: Asanžov DNK nije pronađen u "spornom" kondomu

Na prezervativu pronađenom na mestu zločina ne nalazi se DNK osnivača Vikiliksa, tako da ne postoje ključni dokazi za njegovo izručenje Švedskoj. U drugom slučaju silovanja za koje je Asanž optužen, još se istražuje da li pronađeni DNK pripada njemu

  • 0

U slučaju silovanja protiv osnivača Vikiliksa, Džulijana Asanža, forenzičari nisu uspeli da pronađu ključni dokaz zbog kojeg Švedska traži njegovo izručenje. Kako piše AP, na  prezervativu pronađenom na mestu zločina ne nalazi se DNK osnivača Vikiliksa.

U drugom slučaju silovanja za koje je Asanž optužen, još uvek se istražuje da li pronađeni DNK pripada njemu.

Osnivač Vikiliksa oštro opovrgava bilo kakvu umešanost u oba slučaja silovanja iz 2010. godine i tvrdi kako je seksualni odnos s obe žene bio sporazuman.

I dalje se nalazi u ekvadorskoj ambasadi u Londonu i pokušava da izbegne izručenje Švedskoj i tvrdi da je to samo prvi korak do njegovog izručenja SAD, gde je tražen zbog otkrivanja poverljivih dokumenata i ugrožavanja nacionalne sigurnosti.

(I. D. / Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA