POBEDILE BEBE: Dogovoren povraćaj PDV-a na bejbi opremu i hranu!

Dogovoreno da će Ministarstvo finansija i privrede podneti odgovarajuće amandmane na izmene Zakona o PDV-u, kako bi se omogućio povraćaj PDV- a za nabavku hrane i opreme za bebe (i to mleko za odojčad, kašice, pelene, krevetac, kolica, stolica za hranjenje, stolica za auto) u iznosu do 70.000 dinara

  • 0

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić sastao se danas sa predstavnicima udruženja „Roditelj“, „Servis Halo beba“, Mrežom organizacija za decu Srbije i Fondom B92 sa kojima se dogovorio da se omogući povraćaj PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe.

- Na sastanku je dogovoreno da će Ministarstvo finansija i privrede podneti odgovarajuće amandmane na izmene Zakona o PDV-u, kako bi se omogućio povraćaj PDV- a za nabavku hrane i opreme za bebe (i to mleko za odojčad, kašice, pelene, krevetac, kolica, stolica za hranjenje, stolica za auto) u iznosu do 70.000 dinara povraćaja u periodu od rođenja do druge godine uzrasta deteta – saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Prema postignutom dogovoru roditelj ili staratelj će ostvarivati pravo na povraćaj PDV-a ukoliko ukupni prihodi domaćinstva ne prelaze neto iznos od 80.000 dinara mesečno, kao i ukoliko vrednost imovine domaćinstva ne prelazi 200.000 evra. Navedeno pravo moći će da se ostvari od 1. januara 2013 godine.

Udruženja „Roditelj“, „Servis Halo beba“, Mreža organizacija za decu Srbije I Fond B92 su inicijatori peticije koju je potpisalo preko 180.000 građana u Srbiji.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA