OGORČENI KINEZI: 50 demonstranata nasrnulo na američkog ambasadora u Pekingu

Učesnici demonstracija okružili su automobil Garija Lokea i počeli da udaraju u njega rukama i nogama. Pokušali su da izvuku ambasadora iz automobila, ali nisu uspeli. SAD se našao na meti besnih Kineza jer se oni u ovom slučaju vode kao bliski saveznici Japana

  • 0

Oko 50 demonstranata u Pekingu fizički je napalo američkog ambasadora  Garija Lokea. Naime, učesnici demonstracija okružili su njegov automobil i počeli da udaraju u njega rukama i nogama. Pokušali su da izvuku ambasadora iz automobila, ali nisu uspeli.

Diplomate su izrazile veliku zabrinutost zbog poslednjih zbivanja u toj zemlji. Napadači su, naime, bili među hiljadama demonstranata uključenih u velike protivjapanske demonstracije.

Podsetimo, Kinezi protestuju zbog odluke Japana da od japanskog vlasnika otkupi nenaseljena ostrva u Istočnom kineskom moru. Na njih i Peking takođe polaže pravo. SAD se  našao na meti besnih Kineza jer se  oni u ovom slučaju vode kao bliski saveznici Japana.

(I. D. / Jutarnji.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA