6

Maca upravnik Pozorišta mladih u Novom Sadu?

- Upravljanje ovom uglednom institucijom kulture za mene kao glumca predstavlja veliki profesionalni izazov, kojem ću rado izaći u susret, ukoliko mi Skupština grada Novog Sada ukaže poverenje - izjavio Marinković

Dragan Marinković Maca

Glumac Dragan Marinković Maca, poznat kao voditelj serijala “Veliki brat” i “Farma” na TV Pink, kandidat je za novog vršioca dužnosti upravnika novosadskog Pozorišta mladih, potvrdili su danas RTV-u Gradski odbor SPO u Novom Sadu i sam Dragan Marković.

– Gradski odbor SPO u Novom Sadu potvrđuje da je Odbornička grupa “Svi za Novi Sad” Skupštini grada uputila predlog da se za v.d. upravnika Pozorišta mladih imenuje Dragan Marinković, afirmisani glumac koji je diplomirao na Akademiji scenskih umetnosti u Sarajevu uz zvanje najboljeg studenta iza sebe. Kao glumac i kao reditelj, ima preko 50 teatarskih premijera  – saopštio je SPO.

Potvrđujući da je prihvatio kandidaturu, Dragan Marković Maca, koji već neko vreme živi u Novom Sadu i, kako prenose lokalni mediji, za sebe tvrdi tvrdi da nije član SPO.

– Upravljanje ovom uglednom institucijom kulture za mene kao glumca predstavlja veliki profesionalni izazov, kojem ću rado izaći u susret ukoliko mi Skupština grada Novog Sada ukaže poverenje. Verujem da će brojni planovi i ideje koje imam, uz saradnju sa izvanrednim ansamblom Pozorišta mladih, u mesecima koji su pred nama postati stvarnost. Od mojih sugrađana i javnosti Novog Sada ne tražim ništa drugo, osim da mi pruže fer šansu da u roku od 100 dana nakon eventualnog imenovanja te svoje ideje realizujem, a ukoliko to iz bilo kog razloga ne uspem, sigurno se neću ni prijaviti na javni konkurs za izbor upravnika – rekao je on.

Marković kaže da mu je nekada zamerano na antiratnom aktivizmu i otporu poplavi nacionalizma na Balkanu, dok mu sada “spočitavaju neke druge stvari”, a da je jedina vrsta kritike koju ne može da prihvati ta kojom se njemu kao glumcu zamera zbog uloga koje je igrao ili igra.

Upravnik Pozorišta mladih je sada Dragan Đerić, kadar Demokratske stranke.

(I. M. / Izvor: Tanjug)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Dragan Marinković Maca, Pozorište, SPO, Upravnik
Popularni komentari
 • V
  Vita

  Čije državljanstvo ima kandidat?

 • z
  zuber

  Ovo je tragedija….

 • m
  mika

  Nigde naseg sveta?!

foto dana

video dana