Ðukanović: Odnosi sa Srbijom u usponu

Predsednik DPS-a pozdravio je rešenost srpskog predsednika Tomislava Nikolića da poštuje crnogorsku nezavisnost i dodao da je aktuelna državna politika Srbije obećavajuća prema svima u regionu

  • 0

Lider Demokratske partije socijalista Milo Ðukanović ocenio je da su odnosi Crne Gore i Srbije u usponu i da imaju dobru perspektivu, čemu značajan doprinos daje aktuelna državna politika Srbije, koja poštuje crnogorsku nezavisnost.

- Odnosi Crne Gore i Srbije, u ovom trenutku, nisu na maksimalno mogućem nivou, ali apsolutno možemo kazati da su u usponu i da imaju dobru perspektivu. Moj je utisak da je aktuelna državna politika Srbije obećavajuća prema svima u regionu i mislim da je to nešto što bi trebalo sve da nas hrabri - ocenio je Ðukanović.

On je pozdravio stav srpskog predsednika Tomislava Nikolića da poštuje crnogorsku nezavisnost, kao i izjavu premijera Srbije Ivice Dačića da će raditi sve što je u njegovoj moći da odnosi sa Crnom Gorom budu na najboljem nivou, ali bez nostalgije i želje za povratkom na staro.

- Veoma pozdravljam te ocene predsednika Nikolića i premijera Dačića. One su na liniji onoga što je i naše razmišljanje o budućnosti odnosa između Crne Gore i Srbije - istakao je Ðukanović.

On je dodao da DPS sa puno poštovanja gleda na ono što je istorija i tradicija odnosa između Crne Gore i Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA