I DALJE NERAZJAŠNJENO: Osam godina od ubistva gardista na Topčideru

Vojna istražna komisija je zaključila da je u pitanju ubistvo i samoubistvo Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, dok je državna komisija ocenila da je gardiste 5. oktobra 2004. ubila treća osoba

  • 1

Porodice poginulih gardista Vojske SCG, stradalih pre osam godina u kasarni na Topčideru, zapaliće sveće i položiti cveće kod vojnog objekta Karaš.

Vojnici Gardijske brigade Vojske SCG Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović stradali su pod još nerazjašnjenim okolnostima na straži kod vojnog objekta Karaš u Topčideru, 5. oktobra 2004. godine.

Vojna istražna komisija zaključila je da je u pitanju ubistvo i samoubistvo, dok je državna komisija ocenila da je gardiste ubila treća osoba.

Žene u crnom su od države Srbije i ministarstava policije, odbrane i pravde zatražile da "prestane da se skriva istina o ubistvima gardista i obezbedi pravda za porodice žrtava".

- Zahtevamo da nadležne institucije pronađu i kazne sve koji su na bilo koji način odgovorni za ubistvo dvojice gardista. Zahtevamo kraj politike nekažnjivosti, kako za zločine u ratu, tako i za zločine u miru - ističe se u saopštenju te nevladine organizacije.

U vezu sa ubistvom dvojice gardista dovodi se haški optuženik Ratko Mladić, a advokati porodica ubijenih gardista tražili su ranije da on bude saslušan zbog sumnje da su se u vreme ubistva gardista 2004. godine u vojnom objektu Karaš skrivali haški optuženici.

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je ranije da se Mladić 5. oktobra 2004. godine nije nalazio u vojnom objektu Karaš na Topčideru, kada su na tom mestu smrtno stradala dvojica gardista.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neobavešten

    5. oktobar 2012 | 08:51

    Pošto nikako da se dogovore šta se u stvari desilo, ja mislim da su gardisti prvo izvršili samoubistvo, a onda, istovremeno, na 3-4, pucali jedan u drugog. Još jedno saučešće njihovim porodicama, a za ove druge: STAMOTA! FUJ!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA