AKCIJA TELEGRAFA: Prijavite trgovce koji vam "deru kožu s leđa"!

Ukoliko primetite da su u vašoj prodavnici cene povećane u poslednje vreme za više od 1,7 procenta, koliko je prema rečima nadležnih očekivano povećanje, slobodno ih prijavite našoj redakciji

  • 0

Nakon najnovijih poskupljenja, Telegraf.rs pokreće akciju kako bi se prijavila najveća poskupljenja u vašim marketima.

Ukoliko primetite da su u vašoj prodavnici cene povećane u poslednje vreme za više od 1,7  procenta, koliko je prema rečima nadležnih očekivano povećanje, slobodno ih prijavite našoj redakciji, a mi ćemo kontaktirati proizvođače i trgovce kako bi nam objasnili zbog čega su to uradili.

Naš mejl redakcija@telegraf.rs i telefon 011/ 209 68 47 su otvoreni za vaše žalbe i prijave trgovaca, koji, kako ih je nazvao resorni ministar Mlađan Dinkić, "vaćare" u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji.

Akciju Telegrafa je podržao i Goran Papović, predsednik Udruženja za zaštitu potrošača, koji će sa Savezom samostalnih sindikata Srbije pokrenuti akciju bojkota pojedinih brendova kako bi se izvršio pritisak na proizvođače da spuste cene.

- To je jedan od načina kojim želimo da prinudimo proizvođače da spuste cene. Svake nedelje ćemo birati po jednu robnu marku čiji ćemo proizvode bojkovati jedan dan. Nadamo se da će se potrošači odazvati ovoj akciji kako bi ona imala što veće efekte. Biraćemo različite brendove svake nedelje i nadamo se da će se dozvati pameti i vratiti cene na prethodni nivo - kaže Papović.

On napominje da će održati seriju sastanaka sa predsednikom SSSS-a Ljubisavom Orbovićem kako bi se dogovorili detalji ove akcije.

- Predsednik sindikata Orbović se u načelu složio sa ovom idejom o bojkotu - kaže Papović.

Prema najavama iz kompanija koje su iskoristile poslednje povećanje PDV-a i podigle cene proizvoda i do 10 procenata, uprkos zahtevima sindikata i apelima resornog Ministarstva trgovine, one neće odustati od svojih namera i kupci će za široku paletu namirnica ipak morati da izdvoje i do 10 odsto više nego do sad.

Kako je objavljeno, na našem tržištu rekordna povećanja cena zabeležiće mlečni namazi firmi "Omiko" i "Invej", čije će cene porasti za čak 10 odsto. Iza njih idu konditorski proizvodi firme "Banini" koji će poskupeti od 3 do 7 procenata, "Pionirovi" slatkiši će biti skuplji za šest procenata, a mleko i mlečni proizvodi gotovo svih mlekara koji će poskupeti do četiri odsto. Alkoholni proizvodi firme "Invej" takođe će poskupeti i to 5 procenata.

Podsetimo , nakon najnovijih poskupljenja, Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović zatražio je od Vlade Srbije da vrati cene osnovnih životnih namirnica, a ukoliko to ne učine, pozvaće građane na masovne proteste.

- Kod većine proizvođača cene su povećane od 15 do čak 30 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, a u pojedinim slučajevima povećanje cena iznosi i do 100 odsto - podsetio je Orbović.

(I. M.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA