AFERA "KABLOVI": Kako je "Nuba" prebacivala milione evra na račune ćerki firmi (FOTO)

Četvrtina novca koju je slovenački holding "Nuba", u vlasništvu Rasta Tomažića i Patrika Ceglara, dobio po osnovu kredita za postavljanje optičkih kablova, završila je na računima sumnjivih firmi, of šor kompanija na Kipru i Sejšelima, ali i na Tomažićevim i Ceglarovim ličnim računima

  • 0

Dvojica vlasnika slovenačkog holdinga "Nuba" Rasto Tomažić (41) i Patrik Ceglar (33)  čak su četvrtinu novca dobijenog od investicionog kredita, umesto za postavljanje optičkih kablova, prebacili na račune drugih firmi koje poseduju ili kontrolišu.

Prema dokumentima do kojih je došao RTS, spornih 5,6 miliona evra iz "Nuba investa", po osnovu 39 faktura, prebačeno je na račun ćerke firme za konsalting i marketing usluge "Tomcetes DOO". Milioni evra su odatle, putem pozajmica i ugovora, "stigli" do računa firmi koje su pod kontrolom Tomažića i Ceglera.

Advokatskoj kancelariji Karmena Dobnika iz Ljubljane pozajmljeno je 260.000 evra, a osnivaču "Nube" 400.000 evra. Jednom povezanom pravnom licu pozajmljeno je pola miliona evra, drugom nešto više od te sume, a trećem čak milion i po evra. Nijedna pozajmica nije vraćena.

Takođe, Tomažić i Ceglar su i sami pozajmjivali novac od svojih firmi - jedan 32.000 evra, a drugi 15.000. Kako operativni podaci pokazuju, sve pare završile su na deviznim računima of šor kompanija na Kipru i Sejšelima.

Pored istrage u aferi optički kablovi, radna grupa policije istražuje i sporne privatizacije. Kompletnu dokumentaciju o problematičnim tokovima novca pogledajte OVDE.

(M. S. / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA