MAŠALA: Srpska kafana u Njujorku na listi "101 najbolji restoran na svetu"! (VIDEO)

Restoran "Kafana" nalazi se u Ist vilidžu, u elitnom delu Njujorka, a postoji od 2008. godine i u vlasništvu je srpske porodice

  • 0

Lokal autentičnog naziva "Kafana", čiji je vlasnik Srbin, a koji se nalazi na Menhetnu, uvršten je na listu 101 najboljeg restorana na svetu, prema analizi američkog nedeljnika "Njuzvik".

Ovaj restoran nalazi se na Ist vilidžu, u elitnom delu Njujorka. Otvoren je 2008. godine i odmah je postao jedno od omiljenih mesta za izlazak u tom delu grada. Vlasnik i idejni tvorac "Kafane" je Vladimir Ocokoljić, koji je upotrebio svoje porodično i profesionalno nasleđe da bi stvorio prostor u kojem će se svako dobro provesti i u koji su svi pozvani.

Kako bi preneo atmosferu dobrog, starog boemskog šmeka, kakav je nekada postojao u restoranima njegovih predaka, Ocokoljić je u Njujork doneo namešaj iz kuća svojih dedova, uključujući tu i jedan stari luster. Njegov otac, arhitekta, stigao je u Njujork i pomogao sinu da ostvari svoj san.

U enterijeru je zadržana "gola cigla", karakteristična za Menhetn, ali obogaćena brojnim starim fotografijama porodice Ocokoljić i antikvitetnim razglednicama starog Beograda.

- Ne mogu da kažem da "Kafana" predstavlja tipičnu beogradsku kafanu s početka 20. veka, ali svakako predstavlja moje viđenje Beograda, onakvog kakav je zapisan u sećanjima moje porodice - ispričao je Ocokoljić za američki portal "Bturn".

Kako kaže, i recepti su originalni i "drevni".

- Recepti za pite i salate su od moje tetke, mame i bake, a za roštilj su oni iz "Srpskog kuvara", objavljenog još 1930. godine - kaže vlasnik ove kafane.

(E. T. / Bturn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA