NOVE MERE: Redovnost plaćanja, pojednostavljene procedure i elektronska naplata poreza

- Do kraja godine biće dosta novina uvedenih u privredni sistem Srbije, što će omogućiti veću likvidnost srpske privrede i dolazak investitora - najavio je ministar finansija Mlađan Dinkić

  • 0

Ministarstvo privrede i finansija priprema drugi paket mera za poboljšanje likvidnosti srpske privrede i veće privlačenje investitora, najavio je Mlađan Dinkić.

- To uključuje i predlog zakona o redovnosti plaćanja i ograničenje rokova na 60 dana -, rekao je on u Vladi Srbije.

Do kraja godine biće dosta novina uvedenih u privredni sistem Srbije, što će omogućiti veću likvidnost naše privrede i dolazak investitora, naglasio je Dinkić.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije će formirati stručnu grupu koja će predložiti izmene Zakona o planiranju i izgradnji u cilju pojednostavljivanja procedura za izdavanje građevinskih dozvola što bi Srbiju trebalo da učini atraktivnijom za investitore.

Takođe, dodatno će se ići i na pojednostavljenje poreskih procedura i na plaćanje poreza elektronski, što je praksa u savremenom svetu, dodao je Dinkić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA