KACIN PRETI I ZAGREBU: Ulazak Hrvatske u EU mogao bi biti odložen!

U isto vreme, predsednik Donjeg doma nemačkog Bundestaga Norbert Lamert izjavio je da Hrvatska nije spremna da pristupi Evropskoj uniji (EU) i da će politika proširenja biti obustavljena

  • 0

Izvestilac Evropskog parlamenta Jelko Kacin izjavio je da bi ulazak Hrvatske u Evropsku uniju, planiran za 1. jul 2013. godine, mogao biti odložen do kraja 2013. godine, pa čak i duže.

Kacin je u izjavi agenciji Anadolija rekao da, bez obzira na to, od 1. januara naredne godine stupa na snagu drugačiji trgovinski režim, što će se posebno ticati BiH.

- Zbog približavanja ili eventualnog ulaska Hrvatske u EU, 1. januara 2013. godine stupa na snagu drugačiji trgovinski režim. To će doneti velike promene u prodaji agroproizvoda, odnosno proizvoda za domaće tržište u BiH. Mislim da je to alarmantna poruka na koju bi trebalo odmah reagovati - istakao je Kacin.

Predsednik Donjeg doma nemačkog Bundestaga Norbert Lamert izjavio je da Hrvatska nije spremna da pristupI Evropskoj uniji (EU) i da će politika proširenja biti obustavljena.

Lamert je rekao da, nakon loših iskustava sa članstvom Bugarske i Rumunije, ne veruje da je Hrvatska spremna da bude članica Evropske unije.

Ipak, vlada SR Nemačka saopštila je potom da je Hrvatska na dobrom putu da postane članica EU 1. jula 2013. godine.

Portparol nemačke vlade Stefan Saibert je izrazio uverenje da će Hrvatska ući u EU kako je i planirano.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA