Uhapšeni za napad na srpsku policiju u Dobrosinu

Euleks policija uhapsila je tri osobe zbog sumnje da pripadaju terorističkoj grupi koja je preuzela odgovornost za napade na policijski punkt u blizini prelaza Bela zemlja

  • 2

Euleks policija uhapsila je tri osobe za koje se sumnja da su pripadnici terorističke organizacije koja je preuzela odgovornost za napade na srpsku policiju u Dobrosinu, u blizini prelaza Bela zemlja, navedeno je u saopštenju misije EU na Kosovu i Metohiji.

- Dvoje uhapšenih su osumnjičeni da su učestvovali u nedavnom napadu na policijski punkt u selu Dobrosin, 7. oktobra - navodi Euleks.

Euleks je saopštio da je operacija sada okončana i da saslušanje osumnjičenih u pritvoru treba da bude održano u utorak posle podne pred sudijom Euleksa u Okružnom sudu u Gnjilanu.

Punkt srpske policije u Dobrosinu, na administrativnoj liniji sa Kosovom, za manje od pola godine bio je tri puta meta napada, poslednji put 7. oktobra, kada su nepoznati napadači otvorili vatru na punkt, a u incidentu nije bilo povređenih.

U napadu 17. maja su, kako je tada rekao ministar policije Ivica Dačić, albanski teroristi došli iz sela Stubline i otvorili rafalnu vatru na punkt sa svega 100 do 150 metara.

Sledeći napad sa istog mesta i na isti način, dogodio se 28. juna, kada je lakšu povredu zadobio policajac Branislav Mirković iz Bujanovca.

Tri dana kasnije Euleks policija je "za terorizam i učešće u terorističkoj grupi", osumnjičila ukupno pet osoba, od kojih su dve odmah pritvorene, a trima su oduzeti pasoši.

Selo Dobrosin, sa oko 150 domaćinstava i oko 740 stanovnika, nalazi se 16 kilometara zapadno od Bujanovca, na samoj administrativnoj liniji sa Kosovom. U ovom selu je početkom januara 2000. godine, formirana takozvana Oslobodilačka vojska Preševa, Medveđe i Bujanovca.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran

    17. oktobar 2012 | 01:51

    da da sudjenje u srbiji da budemo i mi za nekog hag

  • MIHAILOVIC

    16. oktobar 2012 | 22:27

    VLADA SRBIJE DA TRAZI IZRUCENJE ALBANSKIH TERORISTA SRBIJI I DA IM SE SUDI U SRBIJI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA