NA DRINI BRVNARA: Nacionalna geografija dovela Kineze u Bajinu Baštu

Posle fotografije dana, postala je fotografija meseca sa 150.000 lajkova i deljenja. Do sada je kućica na Drini stekla popularnost ne samo na sajtu Nacionalne geografije, već i u Kini, čija je ekipa došla u Srbiju da napravi priču

  • 3

Jedna fotografija na sajtu Nacionalne geografije od avgusta Bajinoj Bašti i Srbiji obezbedila je veliku popularnost, pogotovo u Kini, pa je u to mesto stigla i ekipa kineske televizije da uradi reportažu o sada već čuvenoj kućici na Drini.

Posle fotografije dana, postala je fotografija meseca, sa 150.000 lajkova i deljenja. Do sada je kućica na Drini stekla popularnost ne samo na sajtu Nacionalne geografije, već i šire, a sve je počelo jednim slučajnim dolaskom u Bajinu Baštu.

- U više navrata sam dolazila, ali je nisam slikala, jer sam čekala da se stvore idealni uslovi za dobru fotografiju -  kaže umetnički fotograf iz Mađarske Irena Beker.

Tako je uz "Valtera" i Boru Milutinovića svojevrsni srpski brend u Kini postalo i ovo malo zdanje.

- U Kini je ova kuća vrlo popularna i ima mnogo ljubitelja, pa sam iz tog razloga i došla ovde -  ističe novinarka Čan Juan Liu sa kineske Si-Si-Ti-Vi.

Brvnara na steni simbol je istrajnosti čoveka u borbi sa rekom, koja ju je rušila šest puta, a zahvaljujući internetu stekla je svetsku popularnost, što je donelo slavu Bajinoj Bašti.

(I. M. / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • prle

    20. oktobar 2012 | 16:08

    evo prave Srbije...hvala BOGU i kod nas nesto lepo....

  • milena

    11. jul 2015 | 17:11

    divna slika

  • perk

    21. oktobar 2012 | 01:16

    zar mi imamo i lepih stvari? izleda da da samo dto smo svi zaboravili i hranimo se samo negativnim stvarima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA