VUKOVAR: Ispisani grafiti "Ubij Srbina" i "Vinkovačke ustaše"!

Policija je saopštila da je u Pačetinu kod Vukovara na fasadi Doma kulture, prodavnici i na autobuskom stajalištu nepoznati počinilac "sprejom ispisao grafite neprimerenog sadržaja"

  • 1

U mestu Pačetin kod Vukovara su u noći sa subote na nedelju osvanuli grafiti s porukom "Ubij Srbina", kao i natpis "Vinkovačke ustaše" i nacrtano slovo "U".

Policijska uprava vukovarsko-sremska saopštila je da su na fasadi Doma kulture, prodavnici i na autobuskom stajalištu nepoznati počinilac "sprejem ispisao grafite neprimerenog sadržaja".

Bez navođenja detalja o sadržaju grafita, policija navodi da je počinilac time "izvrgao ruglu, preziru ili grubom omalovažavanju pripadnike nacionalne manjine koja živi u Hrvatskoj".

Pačetin je rodno mesto bivšeg predsednika Republike Srpske Krajine Gorana Hadžića, kome je prošle nedelje počelo suđenje u Haškom tribunalu, po optužnici za ratne zločine počinjene u istočnoj Slavoniji 1991-1993. godine.

U Pačetinu živi gotovo 99 odsto Srba.

(Telegraf.rs / Izvor i foto: vesti-online.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hromi daba

    28. oktobar 2012 | 21:28

    Ovi grafiti su putokaz koji je potreban mladim hrvatima kako bi shvatili sta im je perspektiva ?! EU nije resila ni mikron problema koji ce veoma brzo eskalirati po ulasku Hrvatske u uniju. Sovinizam u najgorem obliku je u ekspanziji, vladajuce partije koketiraju sa nacionalistima po sistemu ne zameranja i radikalizam je veoma prihvatljiv. Za sve probleme se jos uvek krive Srbi, a za to ne postoji niti jedno logicno objasnjenje. Omladini se jos uvek porucuje "Srbe na vrbe" i taj moto ih odrzava na vlasti. HDZ je partija koja je ustolicila ustastvo i sovinizam, isu pesmu pevaju kao i 90 godina. Do kada cemo mi Srbi biti necija moneta za podkusurivanje, do kada cemo tolerisati hrvatske neprijateljske grafite, Crnogorske neprijateljske grafite, Madzarske neprijateljske grafite i od svakog kome se nadigne ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA