HDZ: Nećemo ulicu Milana Mladenovića u Zagrebu, EKV su bili narkomani!

Predsednica skupštinskog Kluba poslanika HDZ-a kaže da ta grupa "nije imala preveliku popularnost u Hrvatskoj niti toliki značaj da bi u glavnom gradu dobila svoju ulicu"

  • 4

Klub lokalnih poslanika HDZ-a u Zagrebu najavio je da će na sutrašnjoj sednici gradske skupštine zatražiti odlaganje rasprave oko imenovanja ulice Milana Mladenovića - pevača i gitariste beogradske rok grupe Ekatarina Velika (EKV) u Jakuševcu u Novom Zagrebu,  zbog toga što se 19. novembra održava sednica Odbora za imenovanje ulica i naselja, gde će se utvrditi kriterijumi,  kako, na koji način i ko može dobiti ulicu u Zagrebu.

Predsednica skupštinskog Kluba poslanika HDZ-a Margareta Mađerić naglasila je kako je HDZ protiv imenovanja ulice Milana Mladenovića u Novom Zagrebu što je nedavno predložio skupštinski Odbor za imenovanja naselja, ulica i trgova uz obrazloženje da se Mladenović rodio u Zagrebu, a bio je pevač beogradske grupe koja je uživala veću popularnost u Hrvatskoj nego u Srbiji i ostavila velik trag u popularnoj muzici bivše države.

Mađerić je na konferenciji za novinare izjavila da ta grupa "nije imala preveliku popularnost u Hrvatskoj niti toliki značaj da bi u glavnom gradu dobila svoju ulicu".

Podsetivši na zavisničku prošlost članova EKV-a, Mađerić je poručila da prilikom imenovanja ulica i naselja treba paziti i o takvim kriterijuma kako se generacijama koje dolaze ne bi poslala loša poruka.

Ona je, takođe, poručila da je jedini razlog ovakvog imenovanja na sutrašnjoj sednici to što navedeni muzičar ni po jednom kriterijumu ne bi dobio ulicu pa se ubrzano sutra ide u imenovanje.

(I. M. / Izvor: Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hank Moody

    24. oktobar 2012 | 21:26

    Djule je obicno topovsko djule, mudroser i plagijator. To nema veze sa EKV, on im nije ni do kolena, kao i mnogim drugim. I ono najvaznije, NE ZNA da svira gitaru. TRG???? Da li si ti normalan. Onda i Mikiju Jevremovicu treba dati bulevar.

  • Sladja

    24. maj 2013 | 10:43

    Mozda su bili I narkomani ali su bili I kosmopolitski orijentisani.Vecina rokera su gradjani sveta I postovali su I voleli Zagreb kao I Beograd...uostalom izgleda da ljudi iz Zagreba ne postuju EVK ali to je na njihovoj kulturnoj bastini...

  • Milos Radmilovic

    24. oktobar 2012 | 17:43

    Ja sam iz Beograda i znam sve pesme EKV-a od kojih neke naravno volim. E sad! Necu navoditi sta mi se ne dopada kod njih i onih koji prave tu legendu. Ako on dobije ulicu u bilo kom delu sveta Djule Van Gogh (kog fanovi EKV-a neosnovano optuzuju da pomenute krade ) treba u Beogradu da dobije trg. Opet da ne pominjem neke jos vaznije licnosti iz sveta muzike. Na kraju o pokojnicima sve naj, ali da ne preterujemo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA