PAO I POSLEDNJI ZEMUNAC: Dejan Ranđelović uhapšen u Nemačkoj

Ranđelović je osumnjičen da je 2002. godine učestvovao u otmici, mučenju i ubistvu Slobodana Radosavljevića Bulke, a uhapšen je u Minhenu zbog sumnje da je počinio provalu

  • 0

Nemačka policija uhapsila je Dejana Ranđelovića (36), poslednjeg člana "zemunskog klana" koji je bio na slobodi, saznaje "Pres".

Ranđelović je osumnjičen da je 2002. godine učestvovao u otmici, mučenju i ubistvu Slobodana Radosavljevića Bulke, a uhapšen je u Minhenu zbog sumnje da je počinio provalu.

Međutim, s obzirom na to što za njim postoji Interpolova poternica Srbije za saučesništvo u zločinima "zemunskog klana", postoji osnov da država Srbija traži njegovo izručenje.

- Za vreme akcije "Sablja" Ranđelović je izbegao hapšenje i bio šest godina u bekstvu. On je bio deo klana koji su kontrolisali Milan Jurišić Jure i Ninoslav Konstantinović. Njemu je suđeno u odsustvu – navodi policijski izvor.

Za njim je 2010. raspisana poternica zbog ubistva Radosavljevića, koji je otet 2002. godine, ali je njegovo telo pronađeno 2003. godine tokom akcije "Sablja". Motiv otmice je, navodno, bila iznuda od 37.000 evra.

Ranđelović je povezan sa klanovima sa Karaburme, koji su nastali nakon 2003. godine, a među članovima tog klana su pripadnici najvećih navijačkih grupa i narko-dileri.

(Telegraf.rs / Izvor: Press)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA