SVETSKI EKONOMSKI FORUM: Jevrosimović jedini predstavnik Srbije i Balkana

Glavna tema sastanka najvažnijih evropskih i svetskih biznismena i državnika u Rimu je održivost Evropske unije, kao i pronalaženje najboljeg modela za razrešenje sadašnje krize

  • 0

U Rimu je počeo Svetski ekonomski forum na kome učestvuje veliki broj državnika i biznismena, a jedini predstavnik Srbije i Balkana na ovom ekonomskom samitu je Veselin Jevrosimović, vlasnik kompanije "Komtrejd" iz Beograda.

Glavna tema rasprave na ovom sastanku najvažnijih svetskih biznismena i državnika biće održivost Evropske unije, kao i pronalaženje najboljeg modela koji će se iskoristiti u razrešenju sadašnje krize i stabilizacije EU u narednom periodu.

U dosadašnjim panelima stručnjaka utvrđeno je da najbolje modele za rešavanje ekonomske krize imaju Švedska i Nemačka, kao i da postoji veliki nesklad u rešavanju ekonomskih problema u zemljama Zapadne i Istočne Evrope.

Forum u Rimu se održava pod imenom "Obnova konkurentnosti Evrope", a održava se pod patronatom Vlade Italije i njenog premijera Maria Montija. On je u najavi foruma istakao da će ovaj sastanak pomoći da se dublje sagledaju uzroci velike ekonomske krize koja potresa ceo svet.

- Italijanska ekonomija trenutno prolazi kroz fazu dubokog preobražaja, dok pokušava da zauzme bolji strateški položaj u evrozoni. Zato je presudno da se čuje glas italijanskih i evropskih eksperata kako bi utvrdili kako Italija i ostali evropski partneri mogu da doprinesu jačanju evropske ekonomije - rekao je Monti.

Skup u Rimu je otvorio Klaus Švab, osnivač i utemeljivač Svetskog ekonomskog foruma, koji je istakao da prilikom utvrđivanja puta za izlazak iz krize, moraju da se ispitaju njeni koreni, kako bi se omogućio brzi izlazak, a nakon toga i što pre ostvario brzi napredak svetske ekonomije.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA