RADUJU SE TUĐOJ NESREĆI: Na Fejsbuku kreirana grupa "Sendi, Srbi su uz tebe"!

"Hajde Sendi budi drug, pa okreni jedan krug!", piše na fejsbuk strani grupe koja u srpsko ime slavi uragan koji je u SAD odneo više od 100 života

  • 39

"Ko bi reko čuda da se dese, da će Sendi Njujork da odnese...", zvuči šaljivo uz sliku veverice Sendi iz crtanog filma Sunđer Bob, ali ne toliko zanimljivo kada shvatite da je reč o ljudima koji se raduju uraganu koji je pogodio obale SAD i odneo oko 100 života.

Dan uoči udara uragana Sendi na Njujork i posete američke državne sekretarke Hilari klinton Beogradu, na društvenoj mreži Fejsbuk kreirana je stranica "Sendi, Srbi su uz tebe". Na žalost, neko bi zbog tog naziva pomislio da su Srbi narod koji se raduje tuđoj nesreći, ali stranica, srećom, nema mnogo fanova.

Na stranici ima raznih komentara, od šaljivih, preko onih koji se ne slažu sa porukama grupe, do onih zbog kojih bi okolina autora zaista trebalo da se zabrine. Administrator stranice je kratko objasnio razloge njenog osnivanja.

- Ovakve poruke mi stalno stižu - čemu mržnja; Jadni oni koji se slade tuđom nesrećom... Evo kratkog odgovora: Amerikanci su 1995 godine podržavali Oluju, a sada mi podržavamo uragan... - napisao je neko, naravno ne pod imenom i prezimenom i dodao:

- Dosta su Srbi pokazivali solidarnost, baš zbog nje nas je sve manje!

Jedna od ilustracija nosi sliku lidera SRS-a i stihove koje je navodno on potpisao.

- Ćao Ameri dragi frendi, dobro vam stig'o uragan Sendi, neka vas nosi do crnog vraga, pozdrave šalje Šešelj iz Haga.

Na vest da je uragan oslabio, na stranici je pisalo:

- Hajde "Sendi" budi drug, pa okreni jedan krug...

Tome je prethodio status: "Njujork na pjenu od mora" i "Gde vam je sad Čak Noris?".

Gotovo identičnog sadržaja i namene, istog dana na fejsbuku je osnovana i stranica "Podrška uraganu Sendi".

- Možda je Sendi za Amere slaba al' videće oni kad dođe Keba kraba - stoji između ostalog na ovoj stranici.

(Telegraf.rs / Foto: Fejbuk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ezel

    31. oktobar 2012 | 02:01

    A oni se nisu radovali kad su nas bombardovali 1999. Mislite draga redakcijo da nisu slavili sto nas ubijaju i sto se radjaju hendikepirana deca od uranijuma kojim su nas zatrovali.

  • ma jel

    31. oktobar 2012 | 06:16

    Ma jel molim te, treba da imamo " Grizu Savesti" kao sram nas bilo sto ih mrzimo, Dao bog pa im sandy svaki dan u kucu dolazila, za svaku sekundu bola i patnje koju su naneli Srbskom Narodu

  • GrobarNS

    31. oktobar 2012 | 07:31

    Normalno je da Srbi podrzavaju svako zlo koje se desi sugavim Amerima! Svi vi dusebriznici koji se solidarisete sa njima nadam se da ce vam djeca svjetliti u mraku od onog osiromasenog uranijuma kojim su nas zatrpavali 1999. pa cu vas onda pitati jel vam i dalje zao sto Amere uragani potresaju! Sendi oci moje ljepe svrati opet Amerima u goste!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA