LEGALIZUJU INCEST: Danska bi da dozvoli seks između članova porodice!

- Nije na vladi da se meša u to ko bi s kim trebalo da rađa decu - rekla je listu "Politiken" portparolka Crveno-zelene koalicije, dodavši da je to "groteskni i staromodni pristup seksu i porodici"

  • 7

Neki političari i profesori u Danskoj smatraju da vlada ne bi trebalo da se meša u seksualne odnose, pa čak ni u incest, dok zakon koji je na snazi u toj zemlji zabranjuje seks između krvno bliskih srodnika i predviđa zatvorsku kaznu za kršenje te odredbe.

Nacionalnu debatu oko seksualnih odnosa između potomaka istih roditelja pokrenuo je nedavni slučaj brata i sestre u gradu Arhusu, koji su u ljubavnoj vezi i imaju petomesečno dete, a kojima preti robija zbog toga što su prekršili danski zakon, preneo je danski list "Kopenhagen post".

Prema mišljenju krajnje levičarske Crveno-zelene koalicije, Danska bi trebalo da ukine zabranu incesta.

- Nije na vladi da se meša u to ko bi s kim trebalo da rađa decu - rekla je listu "Politiken" portparolka te stranke Pernile Skiper, dodavši da je to "groteskni i staromodni pristup seksu i porodici".

Mogućnost genetskih poremećaja i ugrožavanja socijalnog poretka bila je među glavnim razlozima za zabranu seksualnih odnosa između braće i sestara i stvaranja potomstva iz takvih veza.

Međutim, profesor genetike na Univerzitetu u Kopenhagenu Nils Tomerup tvrdi da mutacije koje proizilaze iz incestuoznih odnosa mogu biti i pozitivne i negativne.

- Naš fokus je uvek na negativnim posledicama, kao što su bolesti i deformacije, ali pozitivne mutacije pomažu u razvoju vrste - rekao je on, objasnivši da se teško može zamisliti da bi se mogle formirati nove vrste bez nekog oblika parenja među potomcima istih roditelja.

On smatra da su za čuvene plave danske oči zaslužni upravo incestuozni odnosi iz prošlosti.

Profesor prava u Poslovnoj školi u Kopenhagenu Vagn Greve je mišljenja da "ne postoji logičan razlog" da se seks između roditelja i njihove dece proglasi kršenjem zakona.

On je podsetio da je seks između bliskih članova porodice već 200 godina legalan u zemljama kao što su Španija, Italija, Holandija i Francuska i da nema dokaza da je to loše uticalo bilo na porodice, bilo na društvo.

Prema njegovom mišljenju, argumenti za dalju zabranu seksa između braće i sestara, kao i između roditelja i njihove odrasle dece "nisu održivi" i on ih poredi sa zakonima iz prošlosti koji su zabranjivali homoseksualnost i preljubu.

U Danskoj, međutim, važeći zakon zabranjuje "seksualno opštenje sa potomkom" i za kršenje te odredbe predviđa kaznu od maksimalno šest godina zatvora.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • SveTac

    6. novembar 2012 | 18:20

    bolesnici

  • izt

    6. novembar 2012 | 17:14

    Da li je moguce da je nekome ovo normalno!?!?!???

  • Saša

    7. novembar 2012 | 20:41

    U ovakvu sodomu i gomoru(EU) nas naši političari vode,i takvi umnobolnici nam govore da smo nekulturni i da treba da se menjamo.Neka hvala ja bi radije ostao prost nego da budem savremen kao oni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA