REDOVI NA BIRALIŠTIMA: Amerikanci satima čekaju da glasaju na izborima! (FOTO)

U Ohaju, državi koja će, kako se očekuje, odlučiti ishod trke između predsednika SAD Baraka Obame i kandidata Republikanske partije Mita Romnija, više od jednog sata čeka se na glasanje

  • 0

Širom SAD građani stoje u redovima ispred biračkih mesta kako bi glasali za novog predsednika države.

Redovi su izuzetno dugački u državama presudnim za rezultat izbora kao što su Florida i Virdžinija, a u Vašingtonu na glasanje čekaju satima, javlja DPA.

U Ohaju, državi koja će, kako se očekuje, odlučiti ishod trke između predsednika SAD Baraka Obame i kandidata Republikanske partije Mita Romnija, više od jednog sata čeka se na glasanje.

Republikanski kandidat za predsednika SAD Mit Romni glasao je u Belmontu, u državi Masačusets.

Upitan za koga je glasao, Romni je uzvratio: "Mislim da znate". Romni, koji je republikanski kandidat za predsednika SAD, bio je guverner Masačusetsa između 2003. i 2007. godine.

Romnijev protivkandidat na izborima, predsednik Barak Obama glasao je 25. oktobra u Čikagu, iskoristivši svoje pravo da glasa ranije.

Na drugoj strani, Barak Obama čestitao Mitu Romniju na "srčanoj kampanji".

- Siguran sam da imamo dovoljno glasova za pobedu, ali će sve na kraju zavisiti od toga da li će se ti glasači pojaviti na biralištima - rekao je Obama. Obamin optimizam, čini se, zasnovan na rezultatima nekoliko istraživanja javnog mnjenja, koja mu itekako idu na ruku.

Pored predsednika, Amerikanci danas biraju i svih 435 članova Predstavničkog doma Kongresa i 35 od 100 senatora.

Prema najnovijim istraživanjima javnog mnjenja, Obama i Romni su na nacionalnom nivou potpuno izjednačeni, 49 prema 49 odsto, dok ankete sprovedene u državama koje se smatraju ključnim za izbore pokazuju prednost predsednika Obame od jedan ili dva odsto, ali je to sve, ipak, na nivou statističke greške.

(I. M. / Izvor: RTS / Foto: Tanjug/AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA