MASAKR ISPRED ŠKOLE: Izbodena dva mladića u Novom Sadu, bore se za njihov život! (FOTO)

Milan Š. (22) je zadobio šest uboda, tri u grudi i tri u stomak, a Branislav S.(19) jedan ubod u grudi. Njihovo stanje je, za sada, nakon operacije, stabilno ali se mladići nalaze pod stalnim nadzorom lekara jer su povrede opasne po život

  • 6

Stanje dvojice povređenih mladića koje je jedan maloletnik izbo nožem u holu srednje Mašinske škole u Novom Sadu, je stabilno, izjavila je portparol Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin.

Ona je kazala da je Branislav S. (19) iz Teslića zadobio jedan ubod nožem u predeo grudnog koša ispod plećke sa desne strane, dok je Milan Š. (22) iz Rakovca zadobio šest uboda, tri u grudi i tri u predeo stomaka.

- Posle obavljene operacije stanje povređenih za sada je stabilno - rekla je Jurišin dodajući da su operisani mladići pod stalnim nadzorom lekara i da se povrede karakterišu kao teške telesne povrede opasne po život.

U incidentu koji se dogodio u 14.20 časova na ulazu u Srednju mašinsku školu u Novom Sadu, mladići su zadobili teške telesne povrede, kada je petnaestogodišnji mladić uleteo kroz sporedni ulaz u dvorište škole i izbo ih nožem.

Prema rečima direktora škole Miloša Mazalice, učesnici u incidentu nisu učenici Srednje mašinske škole, a kako je saznao reporter Tanjuga, maloletnik koji je izbo mladiće je učenik Građevinske škole, koja se nalazi u neposrednoj blizini srednje Mašinske škole

Kako je reporter Telegrafa saznao na licu mesta, incident se dogodio jer su povređeni hteli da otmu stvari od napadača. Prema još ne potvrđenim informacijama sukob između ovih mladića datira još od ranije.

- Sve je počelo u dvorištu kada su povređeni oteli ranac sa patikama osumnjičenog i isti bacilli u obližnji šaht. Revoltiran takvim ponašanjem on je izvadio nož i svakom od povređenih zadao ubode – kaže izvor Telegrafa.rs blizak istrazi, dodajući da je krivično delo okarakterisano kao pokušaj teškog ubistva.

(P. Marković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joker

    7. novembar 2012 | 23:52

    Svaka cast ovom mladicu,podrzavam,trebao je da ih izbode jos vise kada maltreriraju da vidim hoce li opet kad izadju

  • Dragana

    7. novembar 2012 | 22:23

    Zašto nam se dešavaju ovakve stvari? Šta je urađeno posle serije napisa o vršnjačkom nasilju u školama ? -Ministarstvo prosvete otvorilo SOS telefon !Mnogi su se izreklamirali na ovoj temi -Mnogo se manje govori i piše o vršnjačkom nasilju ! -Ministarstvo prosvete do danas nije pokrenulo postupak protiv bivše direktorke,psihologa,razredne i nastavnice koja je podržavala nasilje nad Aleksom koji je izvršio samoubistvo zbog nasilja u školi iako su osuđeni maksimalnim kaznama sudskom odlukom. -Svi iz osnovne škole u Nišu u koju je išao Aleksa su napredovali u svojim karijerama a na pravosnažnost sudske presude kojom su škola i bivša direktorka osuđeni maksimalnom kaznom suda se čeka još uvek(do danas 5 meseci).Direktorka pre par meseci vraćena ponovo u školu ! -Maloletnici iz škole koji su vršili višemesečno nasilje nad Aleksom osuđeni samo opomenama i pojačanim vaspitnim nadzorom i to samo za deo izvršenog nasilja kada su napunili 15 godina !Za više dela vršenja nasilja nad Aleksom nije moglo da im se sudi jer u vreme izvršenja dela nisu imali 15 godina ! Pitanje:Kakva je poruka ovime poslata učenicima,roditeljima,prosvetnim radnicima,nasilnicima i potencijalnim nasilnicima…??? Dragana Janković,majka pokojnog Alekse Jankovića

  • nesa

    8. novembar 2012 | 15:38

    ovaj slucaj bi trebalo okarakterisati kao prekoracenje nuzne samoodbrane .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA