Rusi kupuju Hitlerovu rodnu kuću da bi je srušili!

Dilemu gradskih vlasti austrijskog mesta Braunau u vezi sa rodnom kućom nacističkog vođe uskoro bi mogao da reši jedan poslanik "Jedinstvene Rusije"

  • 0

Poslanik "Jedinstvene Rusije" Franc Klincevič želi da kupi rodnu kuću nacističkog vođe Adolfa Hitlera u Braunau, u pokranini Gornja Austrija, kako bi je odmah zatim srušio.

Gradske vlasti Braunau vode ovih dana polemiku šta da urade sa zgradom u kojoj se rodio Hitler. Neko vreme ona je služila kao biblioteka, zatim kao banka, a onda je tu bila čak i škola. U prethodnih nekoliko meseci zgrada je služila kao utočište za osobe ometene u razvoju. U njoj trenutno nema ničega, pa se zato pojavila ideja od nekih partija da je najbolje da se zgrada proda.

Gradonačelnik Braunaua Hanes Vajbaher predložio je da se ona renovira i opremi kao stambeni objekat. Ipak, njegov predlog su odbile vodeće stranke. Prema nekim procenama, zgrada je najbliža prodaji, ali još nije doneta definitivna odluka.

Rusi su reagovali posle ove vesti i Komunistička partija je saopštila da želi da skupi dva miliona evra i kupi ovo zdanje. Tu ideju je prvo podržao Klincevič, smatrajući da sve što ima veze sa fašizmom treba da bude uništeno. On je spreman da izdvoji deo sopstvenog novca kako bi se sakupilo dva miliona evra.

(M. S. / Tanjug / Foto: Panoramio)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA