MARATONAC: Kristijan tražio pet sati za iznošenje odbrane!

- Mislim, sudija, da je najbolje da suđenje počne ranije, recimo oko 9.30 sati, i da traje do kraja radnog vremena suda. Tako bih imao dovoljno vremena da kažem sve što je važno - predložio Golubović, što je sud odbio

  • 2

Kristijan Golubović tražio je danas pet sati za iznošenje odbrane! Ponovljeno suđenje Goluboviću i njegovim saradnicima, optuženima za trgovinu drogom, odloženo je za 20. decembar, jer je Kristijan za izlaganje svoje odbrane tražio puno radno vreme suda!

On je na početku suđenja tražio audio-vizuelno snimanje celog postupka, navodeći da na osnovu snimka najsigurnije može da se utvrdi šta je ko rekao i da se na taj način izbegnu pogrešne intrerpretacije nečijih izjava. Posle ovog zahteva, usledila je kratka pauza kako bi veće sudije Snežane Petričić odlučilo o ovom zahtevu. Međutim, sud je saopštio da je predlog odbijen.

Odmah posle pauze, Kristijan je izneo novi predlog. Tražio je da postupak protiv njega bude izdvojen u odnosu na ostale optužene, navodeći da mu treba dosta vremena za iznošenje kompletne odbrane.

- Sudija, podsetio bih vas da sam na prethodnom suđenju svoju odbranu iznosio pet sati i 17 minuta. Pretpostavljam da će mi i sada biti potrebno toliko vremena. Mislim, sudija, da je najbolje da suđenje počne ranije, recimo oko 9.30 sati i da traje do kraja radnog vremena suda. Tako bi imao dovoljno vremena da kažem sve što je važno! - objasnio je Kristijan.

Sudija Snežana Petričić je i posle predloga poslednjeg beogradskog dona bila prinuđena da pravi pauzu kako bi izvećali šta da rade. Trebalo je da odluče da li će odložiti glavni pretres, da li će slučaj Kristijana Golubovića izuzeti iz celokupnog postupka, kao i da li će četvrtooptuženog Ferita Skenderovskog pustiti iz pritvora kako bi se branio sa slobode.

Na kraju, glavni pretres je odložen za 20. decembar. Posle određivanja novog termina, Kristijan se nije suzdržao da se još jednom ne javi za reč.

-  Sudija, obećavam da ću pokušati da budem što kraći i konkretniji pri iznošenju odbrane - rekao je Kristijan pre nego što su ga odveli iz sudnice.

Prema tvrdnjama tužilaštva, Golubović je organizovao grupu koja je trgovala heroinom od početka avgusta 2009. do 16. januara 2010. godine kad je policija prilikom hapšenja zaplenila 125 grama heroina. Kristijan je posle spektakularnog hapšenja ispred Crkve Svetog Marka u pritvoru od hapšenja 16. januara 2010. godine.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr

    8. novembar 2012 | 16:49

    p.s smrad.... ne umes ti da se ponasas u normalnom svetu!!

  • Mr

    8. novembar 2012 | 16:47

    haha sta ces on na slobodu? bio je pusten iz zatvora i nije znao da se ponasa :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA