SLUČAJ "SEVIL": Uhapšena treća osoba u istrazi zbog pedofilije u Velikoj Britaniji

U Kembridžu je uhapšen mušakrac star oko 70 godina u okviru istrage koja se vodi protiv pokojnog voditelja Bi-Bi-Sija Džimija Sevila zbog seksualnog zlostavljanja devojčica

  • 0

U Velikoj Britaniji uhapšen je mušakrac star oko 70 godina, što je treće hapšenje povezano sa istragom povodom optužbi da je sada pokojni voditelj Bi-Bi-Sija (BBC) Džimi Sevil seksualno zlostavljao devojčice, saopštila je policija.

Britanska policija navela je da je osumnjičeni uhapšen jutros u Kembridžu zbog sumnje da je počinio seksualne prestupe i nalazi se u pritvoru u istom gradu, javio je "Skaj njuz".

Prva osoba uhapšena u okviru istrage koja se vodi protiv "Sevila i drugih" bio je bivša glem rok zvezda Geri Gliter, čije je pravo ime Pol Gad. On je uhapšen u svojoj kući u Londonu i ispitan u policijskoj stanici u centru prestonice.

Sledeći je uhapšen komičar Fredi Star. On je dva puta privođen i drugi put je pušten na slobodu početkom meseca, kada je platio kauciju.

Optužbe da je Sevil decenijama seksualno zlostavljao devojčice prvi put su se pojavile u emisiji na britanskom TV kanalu ITV, a policija navodi da se od tada javilo oko 300 žrtava.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA