ANKETA: Građani Srbije podržavaju dijalog sa Prištinom

Prema anketi koju je sprovela agencija Ninamedia, 60 odsto građana podržava pregovore, dok 85 odsto ispitanika misli da je aktuelna republička vlast uspešnija u pregovorima od prethodne

  • 1

Više od polovine građana Srbije podržava pregovore Beograda i Prištine, prenela je večeras Televizija Prva, pozivajući se na istraživanje koje je za potrebe ove TV stanice sprovela agencija Ninamedia na uzorku od 1.205 osoba, u periodu od 6. do 8. novembra ove godine.

Pregovore u potpunosti podržava 23,4 odsto učesnika telefonske ankete, dok je njih 30,7 odsto izjasnilo da ih podržava. Pregovore uopšte ne podržava 10,4 odsto anketiranih, a ne podržava ih 11,3 odsto.

Među učesnicima ankete njih 14,8 odsto je odgovorilo da ne podržava, niti ne podržava pregovore, dok 9,4 odsto ne zna. Kada se izuzmu ispitanici koji nisu znali da daju odgovor, dolazi se do rezultata da 60 odsto građana podržava pregovore, dok ih četvrtina ne podržava.

S druge strane, 35,7 odsto misli da će se pregovori završiti u korist Prištine, dok njih 30 odsto veruje da će njihov ishod biti u korist Beograda. Po 7,5 odsto anketiranih predviđa da niko neće imati koristi od pregovora, kao i da će obe strane od njih imati koristi.

Na pitanje u čiju će se korist završiti pregovori dve strane, 19,3 odsto je odgovorilo sa "ne znam".

Ako se isključe odgovori "ne znam", rezultati pokazuju da najveći broj građana (44,3 odsto) smatra da će se pregovori završiti u korist Prištine, dok je 37 odsto onih koji dele mišljenje da će korist od pregovora imati Beograd.

Isti procenat građana, njih po 9,3 odsto smatra da niko neće i da će obe strane imati korist od pregovora. Među anketiranima 42,7 odsto misli da je aktuelna Vlada uspešnija u rešavanju kosovskog pitanja od prethodne. 

S druge strane, 7,4 odsto misli da je u tome bila uspešnija prethodna Vlada, ali čak 49,9 odsto anketiranih ne zna odgovor na ovo pitanje. Kada se isključe neodlučni, više od 85 odsto misli da je sadašnja Vlada Srbije uspešnija u pregovorima u odnosu na prethodnu.

(Teleraf.rs/Izvor: FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosnjak

    13. novembar 2012 | 05:44

    Ovaj Tachi poj....sve srpske politicare sad je Dacic na redu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA