TEROR NAD SRBIMA SE NASTAVLJA: Odobreno izručenje Kapetana Dragana Hrvatskoj!

Odluku o izručenju doneo australijski ministar unutrašnjih poslova Džejson Kler. Dragan Vasiljković ima pravo na žalbu i reviziju ove odluke

  • 14

Australija će Hrvatskoj izručiti Dragana Vasiljkovića, poznatog kao Kapetan Dragan! Odluku o izručenju doneo je australijski ministar unutrašnjih poslova Džejson Kler.

- Ministar je odluku doneo nakon što je pažljivo proučio Zakon o ekstradiciji, te uzeo u obzir Vasiljkovićeve argumente zbog čega ne bi trebalo da bude izručen. Vasiljković ima pravo da traži reviziju ove odluke - kazao je portpatrol australijskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Vasiljković ima pravo i na žalbu, koju može podneti federalnim i visokim sudskim instancama.

Hrvatsko pravosuđe tereti Vasiljkovića, poznatog kao Kapetan Dragan, za učešće u napadu na hrvatska sela oko Gline 1991. Žalbu navodno već priprema advokat Dan Mori.

Premijer Ivica Dačić apelovao je u februaru na ministra unutrašnjih poslova Australije Džejsona Klera da se proces protiv kapetana Dragana privede kraju, kao i da se uklone sve primese politike i proces vodi isključivo na pravnim osnovama.

(Telegraf.rs / Izvor: Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duh Sibenka

    16. novembar 2012 | 16:28

    Sudice mu se u Sibeniku pa da upozna malo drustvo u zatvoru Sibenskon ka Paravinja hahahahaha. Dobro van je Thompson piva stici ce vas nasa ruka al lipon u Australiji ahahah. ANTE,ANTE,ANTE,ANTE,ANTE KOJA LUDNICA U HRVATSKOJ OVO KOD VAS NEMOZE BITI JER MI SMO BRANILI I OSLOBODILI SVOJE NEOPISIVO KA PET PUTA DA SMO PRVACI SVITA U BALUNU,A NI TO NI RAVNO PLACITE,PLACITE PRAVDA JE POBIJEDILA...

  • BOG I HRVATI

    16. novembar 2012 | 18:42

    srbija propadaaa!!!!

  • max

    16. novembar 2012 | 17:13

    Ajte pokatoliceni Srbi palite sa nasih sajtova!!!Sudice njima Bog!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA