I VEDRANA RUDAN EUFORIČNA: Gotovina je za mene heroj!

- Oduševljena sam. Ja sam od prvog časa bila uz Gotovinu, on je meni oduvek bio heroj, a ne zločinac i o tome sam i pisala. Očekivala sam robiju, što drugo očekivati od Haga. Međutim, iznenadili su me, naravno, prijatno. Ovo je važan dan za sve hrvatske građane - navela je ona

  • 1

ČINI SE DA U HRVATSKOJ NIKO NIJE ODOLEO NACIONALISTIČKOJ EUFORIJI! Čak su i oni za koje je srpska javnost verovala da će biti najtrezveniji i najobjektivniji među Hrvatima izgleda podlegli tome da sa ostatkom svoje nacije podele oduševljenje nakon oslobađajuće presude koje je Žalbeno veće Haškog tribunala donelo u slučaju Ante Gotovine i Mladena Markača.

Vedrana Rudan, u horu sa ostalim ličnostima iz javnog života Hrvatske, pozdravila je odluku Haškog suda.

- Oduševljena sam. Ja sam od prvog časa bila uz Gotovinu, on je meni oduvek bio heroj, a ne zločinac i o tome sam i pisala. Očekivala sam robiju, šta drugo očekivati od Haga. Međutim, iznenadili su me, naravno, prijatno. Ovo je važan dan za sve hrvatske građane - navela je ona.

Mišljenja njenih brojnih obožavalaca u Srbiji su podeljena. Dok neki veruju da je Vedrana Rudan bila sarkastična, drugi su ubeđeni da je bila ozbiljna, pa ne kriju svoje ogorčenje i razočarenje.

Treći, pak, podsećaju da je Rudanka zbilja to već ranije izjavljivala.

- Žao mi je što će Gotovina i Markač biti proglašeni zločincima za ono što nisu učinili, a mi ćemo dva dana nakon presude tiho moliti, a naše suspektne kurve i suspektni dileri uveravaće će nas u to da neko mora da plati za sve ono strašno što se dešavalo na ovim našim prostorima - napisala je Vedrana Rudan 15. maja ove godine na svom blogu.

Tako su, izgleda, i srpska i hrvatska javnost nepodeljeno pristupile oslobođenju Gotovine i Markača. Dok srpska listom kritikuje, hrvatska jednako tako slavi.

Kakve će to posledice ostaviti po budućnost regiona i pomirenje dva najbitnija naroda u njemu, ostaje da se vidi.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nemke

    19. novembar 2012 | 03:26

    sta drugo ocekivati od haga?rece hrvatica..i ostade ziva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA