STRAH MEŠTANA OD KRVOPIJE: Samo da se Sava Savanović ne povampiri!

U Zarožju kraj Bajine Bašte urušila se vodenica najčuvenijeg srpskog vampira, meštani hitno spremili projekat obnove zbog bojazni od krvopije

  • 1

POVAMPIRIO SE SAVA? U Zarožju kraj Bajine Bašte, a niko u selu i nije baš siguran koje noći, urušila se vodenica Save Savanovića, najčuvenije srpskog vampira!

 

Vodenica se nije baš srušila skroz do temelja, malo su klekla brvna, palo je i nekoliko crnih garavih rogova, ali meštanima, ipak, nije svejedno!

 

- Bog će znati da nije kakvo predskazanje, mi se nadamo da nije - veli nam, dok razmatramo situaciju oko vodenice, odbornik iz Zarožja u SO Bajina Bašta Miodrag Vujetić.

 

Čim su na ionako dotrajaloj najčuvenijoj srpskoj vodenici popadali rogovi, meštani su spremili projekat obnove i obećavaju da će radovi početi već na proleće.

 

- Ama, bojimo se da se Sava ne vrati u vodenicu ako je ne obnovimo. Da ponovo ne zasedne u onu ruševinu... Zato ćemo, čim sneg okopni, početi obnovu. A ako se Sava, daleko bilo, ponovo useli, mi smo u selu naj..... - kaže odbornik, za koga se nikad ne zna kad govori ozbiljno, a kad se šali.

 

Iako urušena, vodenica Save Savanovića i jesenas je meta turista i posetilaca sa svih strana. Nema dana da u jarugu podno sela, u kojoj je mrak i u podne, ne siđe barem pedesetak gostiju, da osete jezu u kostima i kako im kosa stoji nakostrešeno na glavi dok im meštani prepričavaju priču o vampiru.

 

- Biće gostiju još više samo da mi obnovimo vodenicu, iskoristimo stara brvna i rogove, da po svemu liči na ona vremena kad je u njoj Sava pio krv vodeničarima - kaže Miodrag.

 

(D. Z. / Izvor: Kurir)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA