NOVINARKA HRT NA FEJSBUKU: Nabijem Josipovića i Milanovića na ku..c!

Novinarka Helena Krmpotić na svom Fejsbuk profilu je napisala "Nabijem na k... Milanovića i Josipovića i njihova mišljenja o ratu i oslobađajućoj presudi. Glave namontirala na ćoše da se psi mogu popi.... na njih"

  • 8

Posle izricanja oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, novinarka Hrvatske radio televizije je na svojoj fejsbuk stranici žestoko izvređala predsednika Ivu Josipovića i premijera Zorana Milanovića.

"Nabijem na ku..c Milanovića i Josipovića i njihova mišljenja o ratu i oslobađajućoj presudi. Da bar malo ličimo na državu, već danas bi bili spaljeni na lomači na Markovom trgu (na kome su vlada, sabor i ustavni sud)", napisala je na svom Fejsbuk profilu novinarka HRT-a Helena Krmpotić.

U komentarima na svom profilu, ona je premijera i predsednika prozvala i "izdajicama hrvatskog naroda" i napisala da bi im "glave namontirala na ćoše da se psi mogu popi.... na njih".

Iako su joj kolege u komentarima na Fejsbuku pokušale da objasne da Milanović i Josipović nisu krivi što su generali završili u Hagu i molili je da spusti tenzije, ona im je odgovorila da nije još ni krenula.

Na pitanje Index. hr o ovom slučaju, HRT je saopštio da je ogorčen pisanjem govora mržnje na privatnom fejsbuk profilu njihove novinarke i zbog svega su pokrenuli internu istragu.

- Istupanje koleginice, HRT smatra govorom mržnje koji je kao takav apsolutno nedozvoljen, naročito za novinare i pogotovo za one iz Informativnog programa - navodi se u saopštenju i dodaje da su interni postupci u toku, pa se sada ne može govoriti o sankcijama.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ilda

    21. novembar 2012 | 19:00

    Iz ovih Hrvata izbija bolesna agresivnost. Evo st je o njima pisao austrijski oficir, pa prosudite. Austrougarski vice-maršal Gherter: "Ja nisam video u svome životu, ni čuo za zveri u ljudskom obličiju poput hrvatskih vojnika. Mada su ratovali sa nama i prvenstveno služili za zastrašivanje i represiju nad narodom, ja kao čovek se stidim sto su stajali u našim redovima. U samoj borbi bi napuštali položaje, dok bi veoma vešto izbegavali protivničku vojsku i uvek se kretali ka zbegovima koje su sačinjavali goloruki ljudi, žene i deca. Kada bi ih ponekad i stizali činili su strahote od kojih se i nama dizala kosa na glavi. Oni su pogan svetu i evropskoj kulturi."

  • ilda

    21. novembar 2012 | 19:01

    Austrougarski vice-maršal Gherter: "Ja nisam video u svome životu, ni čuo za zveri u ljudskom obličiju poput hrvatskih vojnika. Mada su ratovali sa nama i prvenstveno služili za zastrašivanje i represiju nad narodom, ja kao čovek se stidim sto su stajali u našim redovima. U samoj borbi bi napuštali položaje, dok bi veoma vešto izbegavali protivničku vojsku i uvek se kretali ka zbegovima koje su sačinjavali goloruki ljudi, žene i deca. Kada bi ih ponekad i stizali činili su strahote od kojih se i nama dizala kosa na glavi. Oni su pogan svetu i evropskoj kulturi."

  • nino

    21. novembar 2012 | 20:04

    Ja sam danas imao problema sa dvojicom kockastih, ali su zacutali posle 10 sek, plase nas se kad nisu i coppru, bas kao i u ratu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA