SARKOZI NA SUDU: Opelješio staricu koja boluje od Alchajmera?

Sudija u Bordou treba da odluči da li će protiv Sarkozija biti podignuta optužnica zbog toga što je iskoristio najbogatiju Francuskinju Betankurovu (90), koja boluje od Alchajmera i od nje primio više od 150.000 evra (192.000 dolara) u kešu za kampanju 2007.

  • 0

Bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi (57) pojavio se jutros pred istražnim sudijom u Bordou zbog sumnji da je nezakonito stekao sredstva za svoju izbornu kampanju 2007. godine od naslednice kozmetičke kuće "Loreal" i najbogatije Francuskinje Lilijan Betankur.

Sudija u Bordou treba da odluči da li će protiv Sarkozija biti podignuta optužnica zbog toga što je iskoristio Betankurovu (90), koja boluje od Alchajmera i od nje primio više od 150.000 evra (192.000 dolara) u kešu za kampanju 2007.

Sarkozi negira sve ove tvrdnje, prenosi AP.

Sarkozi je izgubio imunitet od sudskog gonjenja u maju ove godine kada je izgubio na izborima i otišao sa funkcije predsednika Francuske, podseća AP.

Njegov advokat Tjeri Erzog izjavio je novinskoj agenciji Sipa da nakon današnjeg saslušanja protiv Sarkozija može biti podignuta ili preliminarna optužnica ili pak može dobiti status specijalnog svedoka sa mogućnošću da protiv njega bude podignuta optužnica kasnije, preneo je AP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA