SEKS-SKANDAL: Kineski političar dobio otkaz zbog porno-snimka sa ljubavnicom (FOTO)

Lei Džengfu, oblasni šef partije u jugozapadnom gradu Čongćingu, otpušten je nakon istrage partijske disciplinske komisije kojom je potvrđeno da se on pojavljuje na video-snimku, navela je državana agencija Sinhua

  • 2

Kina je danas otpustila jednog okružnog partijskog funkcionera nakon što su se na mikroblog sajtovima pojavili njegovi kompromitujući snimci sa ljubavnicom.

Ovaj slučaj ističe značaj kineskog, sve brže razvijajućeg internet društva i povećanu osetljivost vladajuće Komunističke partije i njeno reagovanje na nezadovoljstvo javnosti zbog zloupotreba vlasti, nekažnjavanje zvaničnika i korupciju.

Scene seksa sa snimljenog video-snimka prvo su se pojavile "Veibu" sajtu u utorak.

Lei Džengfu, oblasni šef partije u jugozapadnom gradu Čongćingu otpušten je nakon što je istraga partijske disciplinske komisije potvrdila da se on pojavljuje na video-snimku, navela je državana agencija Sinhua.

Agencija je prenela da je Lei rekao novinaru da je video-snimak napravljen 2007. lažan.

Kineska partija pojačala je kampanju protiv korupcije u nastojanju da se ublaži nezadovoljstvo javnosti povodom redovnih izveštaja o zloupotrebama i razvratu među zvaničnicima, ali napori da se iskoreni taj problem daju slabe rezultate.

Osramoćeni visoki funkcioner Bo Silaji, čije je izbacivanje iz partije bacilo senku na pripreme za partijski kongres održan prošle nedelje, optužen je, između ostalih nepravilonosti, i za "neprilične seksualne veze sa više žena".

Bo je suočen s mogućim suđenjem i zbog optužbi za korupciju i zloupotrebu vlasti.

Razvojem interneta i društvenih mreža, kao što je kineski "Veibo", više od 420 miliona korisnika interneta dobilo je snažno oružje za borbu protiv korupcije i zloupotrebe vlasti od lokalnih i državnih funkcionera.

U septembru jedan drugi funkcioner, Jang Dakai, izgubio je posao u severozapadnoj provinciji Šansi nakon što što su korisnici interneta na sajtovima objavili fotografije na kojima on nosi nekoliko luksuznih satova koje bi teško mogao da kupi svojom platom državnog službenika.

Mesec dana kasnije jedan zvaničnik gradske uprave u južnoj provinciji Guangdong, Kai Bin, otpušten je nakon tekstova sa slikama 22 kuće koje je posedovao, podseća Rojters.

Otpuštanje Leija jedna je od tema o kojoj se danas najviše piše na popularnom "Veibo" sajtu.

Novi generalni sekretar Komunističke partije Sji Ðinping je u prvom nastupu početkom nedelje zatražio od partijskih kadrova da se odlučno suprostave korupciji, strogo pridržavaju pravila protiv korupcije i da pripaze da njihovi rođaci i saradnici ne zloupotrebljavaju vlast radi lične koristi.

On je tom prilikom upozorio da, ukoliko se korupciji i dalje omogući da divlja u Kini, onda vladajuća Komunistička partija rizikuje velike nerede i gubitak vlasti.

(M. B. / Telegraf.rs / Foto: Weibo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    24. novembar 2012 | 15:35

    niko u komentarima nije primetio koliko je lik odvratan

  • Nekatamo

    10. decembar 2012 | 18:44

    Na sta lici...sta je trazio to je i dobio...kada bi sve preljubnike i preljubnike stigla kazna svet bi bio mnogo pravednije mesto :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA