PALESTINA OPTUŽUJE: Stanje u Gazi napeto, Izrael ugrožava primirje!

- Izraelske snage u petak su ubile jednog mladića, pogodivši ga metkom u glavu, i ranili najmanje još 19 civila u graničnom području - kaže palestinski posmatrač Rijad Mansur

  • 0

Palestina tvrdi da je situacija u pojasu Gaze ekstremno osetljiva i da se zbog izraelskog kršenja prekida vatre rizikuje podrivanje zatišja koje se tek obnovilo.

U pismu Savetu bezbednosti UN palestinski posmatrač Rijad Mansur naveo je da su izraelske snage u petak ubile jednog mladića, pogodivši ga metkom u glavu i ranili najmanje još 19 civila u graničnom području.

- Tokom osam dana prekograničnih sukoba između Izraela i Hamasa ubijeno je više od 160 Palestinaca, a više od 1.230 ih je ranjeno, uglavnom žena i dece - naveo je Mansur.

On je, takođe, optužio Izrael da pojačava upotrebu "prekomerne i smrtonosne snage" protiv civila na Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu u poslednjim danima, kao i da je uhapsio namanje 230 Palestinaca u tom području od kada je sukob u Gazi počeo 14. novembra.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA