TRAŽE OSLOBAĐANJE LJIMAJA: Albanski hakeri napali sajt Euleksa!

Napad na veb-stranicu misije EU na Kosovu desio se ubrzo posle objavljivanja odluke o određivanju pritvora od 30 dana bivšem komandantu OVK

  • 0

Albanski hakeri napali su veb-stranicu misije EU na Kosovu i postavili tekst u kojem traže oslobađanje bivšeg komandanta OVK Fatmira Ljimaja i njegovih saradnika.

Napad se desio ubrzo posle objavljivanja odluke sudije Euleksa iz Okružnog suda u Prištini o određivanju pritvora od 30 dana za četvoricu optuženih, piše dnevnik "Zeri".

Odgovornost za sinoćni hakerski napad preuzele su grupe "Vajldklik" (WildClique) i "Kosova hakers sekjuriti" (Kosova Hackers Security). U poruci koja je postavljena na veb stranici Euleksa traži se sloboda za Ljimaja i trojicu njegovih saboraca osumnjičenih za zločine u Klečki 1999.

- Ako ste tu da nam pomognete i zaštitite nas, onda vas molimo da se tako ponašate. Do danas od vašeg dolaska nijedan dan nije bio na dobrobit naše države. Do sada ste nas samo delili i činili da se loše osećamo. Do sada ste se trudili da dovedete u pitanje pravičnu borbu Oslobodilačke vojske Kosova- kaže se u tekstu koji su hakeri postavili na veb-stranici Euleksa.

Euleksu se poručuje da prekine sa takvim ponašanjem i da će, u suprotnom, objaviti sve što znaju o "prljavim dogovorima sa Srbijom".

- Ako Ljimaj i svi borci za slobodu ne budu oslobođeni, bićemo prinuđeni da učinimo javnim sve vaše prljave dogovore. Objavićemo svaki službeni mejl koji ste razmenili sa državom Srbijom i svaki podatak o svakom obaveštajcu Euleksa. Euleks zna o čemu pišemo- poručili su albanski hakeri.

U Vrhovnom sudu Kosova juče su saslušani Ljimaj i trojica njegovih nekadasnjih saboraca iz OVK Naser Krasnići, Nedžmi Krasnići i Naser Šalja. Zahtev za njihov pritvor pred Vrhovnim sudom podneo je tužilac Euleksa Mauricio Salustro.

Ljimaj i trojica njegovih bliskih saradnika su tokom dana dobili pozive da se jave u Vrhovni sud radi saslušanja jer je nadležni tužilac tražio da im se odredi pritvor do 30 dana zbog mogućnosti da utiču na tok novog suđenja koje treba da im se održi u vezi sa slučajem Klečka.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA