PRE ROKA: Miladin Kovačević na slobodi!

Mislim da je nezahvalno davati izjave na ulici, a ako ikada budem imao potrebu da se obratim javnosti, uradiću to u nekoj emisiji - rekao je momak koji je prebio Amerikanca Brajana Štajnhauera, po izlasku iz zatvora u Somboru nekoliko dana pre isteka pune kazne. Kovačević je pušten nakon primene Zakona o amnestiji

  • 5

RANIJE IZ ZATVORA! Miladin Kovačević pušten je iz zatvora u Somboru i našao se na slobodi nekoliko dana pre isteka pune kazne, nakon primene Zakona o amnestiji.

- Razumem da ste se 'iscimali', ali ne praktikujem da dajem izjave, naročito ne u ovakvom trenutku. Mislim da je nezahvalno davati izjave na ulici, a ako ikada budem imao potrebu da se obratim javnosti, uradiću to u nekoj emisiji - bilo je prvo što je Kovačević rekao nakon izlaska iz zatvora.

Kovačević se nalazio na izdržavanju kazne od dve godine zbog brutalnog prebijanja američkog državljanina Brajana Štajnhauera u studentskom klubu u Bostonu 2008. godine, a kaznu je počeo da izdržava početkom 2010. godine.

Prethodno je u pritvoru u Beogradu, koji mu se uračunava u kaznu, proveo dva meseca, kao i mesec dana u Americi iz koje je pobegao. Kovačević je praktično odslužio celu kaznu i izašao je nekoliko dana pre isteka pune kazne.

Prema rečima portparolke Prvog osnovnog suda Ivane Ramić, sud odlučuje i o zahtevima za amnestiranje drugih 1.070 osuđenika koji se nalaze na izdržavanju kazne u zatvoru po presudi tog suda. 

Što se tiče pravosnažno osuđenih koji još nisu počeli da izdržavaju kazne u zatvoru, za njih, prema rečima Ramićeve, sud nema podatke.

Oni će se ponaosob obraćati sudu zahtevom za oslobađanje dela kazne, tako što će ga podneti pisarnici suda, shodno Zakonu o amnestiji, ukazala je Ramićeva.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija dostavila je nadležnim sudovima spiskove sa imenima 4.350 osuđenih koji uspunjavaju uslove za amnestiju, pošto je u subotu Zakon stupio na snagu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    26. novembar 2012 | 15:27

    Prebio je brutalno Americkog manijaka koji je maltretirao devojku. E sada kada je naisao jaci i pokazao mu da treba da se bije sa muskarcima i normalno posto je p u dusi nas ga je razbio postao je manijak i ko zna kako su ga nazvali. Bravo Srbine svaka ti cast u drigim zemljama bi te slavili kao heroja jer si spasao devojku od manijaka a ovde si lezao u zatvoru.

  • Beka

    26. novembar 2012 | 22:36

    Nije mi nimalo drago!Sad ce ubrzo pre ili kasnije svi biti oslobodjeni,svi do Legije!Mora sada Toma-diploma da im se oduzi jer su u zatvorima svi glasali za njega!Uzas!

  • Superman

    26. novembar 2012 | 20:24

    I NEKA SI GA RAZBIO BRATE SRBINE , JER KO JE SILEDZIJA NAD ZENAMA TREBA GA "" POSAVETOVATI"" DA TO NIJE U REDU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA