ČUDO: Zaplakala ikona na Kosmetu! (FOTO)

Iguman manastira Budisavci Aleksej kaže za Telegraf da najpre nije poverovao u čudo misleći da se slučajno prosulo ulje ili nešto slično, ali kada su se suze na ikoni Presvete Bogorodice ponovo pojavile nakon što ih je izbrisao, shvatio je da ikona plače

  • 28

ČUDO U METOHIJI, GDE SU ČUDA NAJPOTREBNIJA! Suze na ikoni Presvete Bogorodice u pravoslavnom manastiru Budisavci na Kosovu i Metohiji pojavile su se na praznik Svetog Jovana Zlatoustog 26. novembra.

Čudo u manastiru Budisavci je za Telegraf.rs potvrdio Iguman Aleksej.

- Dogodilo se to pred poklade 26. novembra. U manastiru je bilo oko dvadesetak ljudi, kada su se pojavile suze na ikoni. Nisam odmah video, i kada su mi rekli da je Bogorodica zaplakala, isprva nisam verovao. Izbrisao sam suze misleći da je trag od slučajno prosutog ulja ili nešto slično. Međutim, kada su se ponovo pojavile, shvatio sam da je ikona zaplakala - priča otac Aleksej.

On dodaje da su tragovi vidljivi i danas.

- Još jednom nakon toga je Bogorodica zaplakala, 28. novembra. Ostali su tragovi suza koje su videli i vladika Jovan i sestre iz Patrijaršije. Nismo mnogo hteli u javnosti o tome da govorimo jer čudesa ima, ali ih samo Bog objavljuje. Ljudi su skloni tome da različito tumače - objašnjava iguman manastira Budisavci, i dodaje da je jako teško telefonom opisati čudo Božje koje se dogodilo.

Ikona se nalazi na ikonostasu u manastiru Budisavci, koji se nalazi u opštini Klina, 17 kilometara istočno od Peći i pripada Raško-prizrenskoj eparhiji. Potiče iz 14. veka, ali se ne zna sa sigurnošću ko mu je bio ktitor.

Iz manastira Budisavci je i ikona Preobraženja Hristovog, koja potiče s kraja 14. ili početka 15. veka. Manastir je 1568. godine obnovio patrijarh Makarije Sokolović (1557 - 1571).

(A. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikola

    2. decembar 2012 | 13:48

    Bože sacuvaj nas neka krenemo napred

  • Стефан Гвозденовић

    2. decembar 2012 | 13:16

    Zaplakala ikona na Kosmetu!

  • Hope

    2. decembar 2012 | 15:25

    Ovo isto se dogodilo i u maloj Crkvi kod Banja Luke. Jedino sto se Miro (suze) pojavilo na ikoni Isusa Hrista i to na Veliki Petak...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA