UGAŠEN POŽAR: Gorela Velika scena Narodnog pozorišta! (FOTO) (VIDEO)

Nešto pre ponoći, u Beogradu je počela da gori velika scena Narodnog pozorišta. Zapalila se scenografija na velikoj sceni, zavese i lako zapaljivi predmeti. Požar je lokalizovan 45 minuta nakon ponoći. V.d. upravnika: Šteta nije ogromna, ali velika scena neće raditi neko vreme

  • 1

Nešto pre ponoći u nedelju uveče, izbio je požar u Narodnom pozorištu. Kako je javio naš reporter sa lica mesta, zapalila se Velika scena. Požar je lokalizovan 45 minuta nakon ponoći.

U akciji gašenja učestvovalo je 16 vatrogasnih vozila i 57 vatrogasaca. Za saobraćaj je tih oko sat vremena bila blokirana Francuska ulica, od Dušanove pa do Vasine ulice, do gornje strane pozorišta.

U zgradi pozorišta zapalila se scenografija na Velikoj sceni, zavese i lako zapaljivi predmeti. Prostor za publiku nije bio ugrožen.

foto: Tviter / @SkoroPaJeste

Požar je izbio u 23.52 sati, a vatrogasne ekipe su na teren stigle dva minuta pre ponoći. U gašenju vatre pomogli su i pripadnici službe obezbeđenja pozorišta.

Dve osobe su se nagutale dima, od kojih je jedna zadobila i opekotinu šake, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Prema njenim rečima, obe osobe su radnici obezbeđenja.

Iz dela zgrade Naodnog pozoršta u Francuskoj ulici kuljao je gust crni dim, a prema prvim nezvanični informacijama, uzrok požara su loše električne instalacije.

Komandant Vatrogasne brigade Mile Jovičić izjavio da je požar lokalizovan 45 minuta nakon ponoći.

On je rekao da su na licu mesta ostale ekipe koje vrše dogašivanje, a da će se uzrok izbijanja vatre utvrditi naknadnom istragom.

Savić: Šteta nije ogromna, mala scena normalno radi

V.d. upravnika Narodnog pozorišta Dejan Savić izjavio je noćas da šteta od požara koji je zahvatio deo scene nije ogromna, ali da Velika scena teatra jedno vreme neće raditi, dok će mala scena "Raša Plaović" normalno funkcionisati.

Savić je rekao da je požar izbio na zadnjem delu scene, najverovatnije zbog električnih instalacija.

Srećom niko nije povređen, a da požar nije bio toliko veliki govori i činjenica da nije bilo potrebno da se iseče struja kako bi bio ugašen, rekao je Savić.

Sreća u nesreći je što gledalište nije zahvaćeno požarom. Sada će biti potrebno da se nađu sredstva za rekonstrukciju, postignu dogovori sa osiguranjem kako bi se šteta šanirala što pre, rekao je Savić.

Mala scena, odnosno "Raša Plaović" biće već sutra u funkciji, a videćemo koliko će vremena biti potrebno da Velika scena počne sa radom, rekao je v.d. upravnika Narodnog pozorišta.

Antić: Moglo je biti i gore

Požar je zahvatio deo velike bine i jednu veliku zavesu, izjavio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić.

Predsednik Skupštine grada je kazao da će tek biti ustanovljeno kolika je šteta načinjena, delom i zbog vode kojom je gašena vatra. Prema njegovi rečima, moglo je da bude i mnogo gore, a grad će pomoći u sanaciji štete.

Ispred Narodnog pozorišta okupilo se i nekoliko glumaca, među njima i Marko Nikolić.

(B.Š., Tanjug / Foto: Telegraf /Video: @DamjanDasic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA