DRAMA U BANATU: Sedmoro dece spaseno iz zavejanog automobila! (FOTO) (VIDEO)

Na putu Ratkovo-Odžaci iz zavejanih automobila spaseno je i evakuisano sedmoro dece saznaje Telegraf.rs. Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP Srbije brzom intervencijom kasnije večeras evakuisali su i devet putnika iz zaglavljenih vozila na putu Orom-Subotica, u opštini Kanjiža

  • 2

U severnom Banatu, između Čoke i Ostojevićeva, na putu Ratkovo-Odžaci iz zavejanih automobila spaseno je i evakuisano sedmoro dece. Takođe pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP Srbije brzom intervencijom kasnije večeras evakuisali  su devet putnika iz zaglavljenih vozila na putu Orom-Subotica, u opštini Kanjiža.

Kamion je preprečio put, zbog čega se formirala kolona vozila u kojoj je bilo i dece, izjavio je večeras načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, i dodao da je situacija slična i između Kikinde i Velikog Banatskog Sela.

- Pokazalo se, kao i u februaru (kada je u zemlji zbog jakih snežnih padavina i niskih temperatura bila proglašena vanredna situacija), da bi teretni saobraćaj trebalo ograničiti u ovakvim situacijama - kazao je Marić agenciji Beta.

Ekipe su poslate i na put Kikinda – Veliko Banatsko Selo, gde se takođe formirala kolona.

Načelnik Sektora MUP za vanredne situacije Predrag Marić apelovao je na građane koji se nađu u sličnoj situaciji, bilo gde na putu, da pozovu pripadnike vatrogasno-spasilačkih jedinica na broj telefona "193".

SITUACIJA U SAOBRAĆAJU NAJTEŽA U VOJVODINI:

Zbog snega i jakog vetra, situacija u saobraćaju večeras je najteža na području Vojvodine, a iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS) apelovali su na vozače da bez preke potrebe ne kreću na put.

Situaciju u Vojvodini dodatno otežava i jak vetar, a, kako je rečeno Tanjugu u AMSS, snežni talas proširio se i na jugoistočne delove zemlje.

Pošto će sneg padati tokom cele noći i zahvatiti područje cele Srbije, vozačima se, iako su putevi prohodni, preporučuje da ne polaze na put.

Jak sneg praćen vetrom pada odjutros u Novom Sadu i otežava funkcionisanje grada. Iako se temperature nisu spustile znatno ispod nule, zbog zime je umro R. M. (60) iz Novog Sada.

Zimska služba novosadskog "Parking servisa" angažovala je više od 90 radnika i 11 vozila na uklanjanju snega sa parkirališta u gradu, saopštilo je danas to preduzeće.

Najpre se čiste parkirališta prve zone prioriteta u centru grada, kod instututa u Sremskoj Kamenici, kod Kliničkog centra Vojvodine, prilazi javnim garažama, a zatim i ostali parkinzi.

Posle uklanjanja snega, posipa se so da ne bi bilo poledice na parkiralištima, napominju u tom preduzeću, i ističu da će sva njihova vozila i mehanizacija biti na terenu dok god to nalažu vremenske prilike.

PROBLEMI SA GRADSKIM PREVOZOM U NOVOM SADU: 

Sneg, koji od ranog jutra neprestano pada, stvara probleme u javnom prevozu putnika na sremskoj strani grada, saopštilo je Javno gradsko saobraćajno preduzeće (JGSP) Novi Sad.

Slično je i na području severne Bačke i Potisja, gde jak vetar, koji stvara snežne nanose, otežava saobraćaj. Zbog nanosa snega na kolovozu i jakog vetra, od 10.40 sati autobusi do Beočin sela iz Novog Sada saobraćaju samo do stajališta kod Krsta, dok je linija do Popovice skraćena i vozila JGSP saobraćaju samo do Vojnova.

U JGSP napominju da se na svim gradskim i prigradskim linijama saobraćaj odvija otežano i usporeno, uz minimalna odstupanja.

SNEG PREKRIO VEĆINU GRADOVA U SRBIJI:

Temperatura koja je ušla u minus "zagrejala" je radijatore, a u većini gradova nema problema sa grejanjem, dok u toplanama poručuju da su spremni za zimsku sezonu.

Beograd je osvanuo pod snegom, duva jak vetar, a sve glavne saobraćajnice su prohodne i nema većih gužvi i zastoja.

Jaki udari vetra izazivaju česte prekide struje u pojedinim delovima Zrenjanina i u okolnim selima, a temperatura od minus dva stepena nije nepovoljno uticala na grejanje, pa su radijatori topli, rečeno je Tanjugu u dežurnim dispečerskim službama.

Sneg je odjutros vidljiv i u opštini Bačka Topola, a prati ga jak istočni vetar, što je izazvalo probleme u saobraćaju i kvarove na dalekovodima, pa su pojedina mesta u toj opštini ostala bez struje.

Na pojedinim delovima auto-puta, posebno na deonici od Bačke Topole do Feketića, snežni nanosi su od pet do 10 centimetara, vidljivost je zbog mećave smanjena na oko 50 metara, a putevi u tom delu zemlje su prohodni.

Jedan od retkih gradova u kojima sneg danas ne pada je Užice, gde su, prema informacijama Zimske službe održavanja, svi putni pravci u normalnom režimu saobraćaja.

Kolovozi su vlažni, pa putari upozoravaju vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i da kreću ukoliko baš moraju. Problema nema ni u snabdevanju gasom.

(I. D. / Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milod

    9. decembar 2012 | 12:16

    u sr.mitrovici ne postoje putari,čišćenja snega nema...čisti se lopatom ko koliko stigne

  • dragan

    9. decembar 2012 | 07:16

    dalu je u celisti prohodan auto put Subotica- Novi Sad?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA