SRBIJA I DANAS U MINUSU: Prestanak padavina krajem dana, temperatura do -12!

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Banatu i na istoku Srbije sneg će padati tokom većeg dela dana, a tokom noći će uslediti postepeno razvedravanje

  • 0

U Srbiji će i danas biti oblačno, hladno i vetrovito, ujutru i pre podne još ponegde sa slabim snegom i umerenim vetrom.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Banatu i na istoku Srbije sneg će padati tokom većeg dela dana. Krajem dana i tokom noći postepeno razvedravanje, prvo u zapadnim predelima.

Vetar na istoku povremeno jak, uveče u slabljenju. Minimalna temperatura od -12 do -6, najviša dnevna od -6 do -1 stepen.

U Beogradu se očekuje oblačno, hladno i vetrovito, ujutru i pre podne još povremeno sa slabim snegom. Krajem dana i tokom noći delimično razvedravanje. Duvaće umeren severozapadni i zapadni vetar. Minimalna temperatura oko -7, najviša dnevna oko -3 stepena.

Prognoza za narednih sedam dana:

* U četvrtak i petak ujutru veoma hladno sa umerenim i jakim mrazem od -15 do -7, lokalno i oko -20 stepeni, po kotlinama sa kratkotrajnom maglom. U četvrtak pretežno sunčano.

* U petak umereno oblačno i malo toplije, sa slabim i umerenim jugoistočnim vetrom.

* U subotu postepeno naoblačenje posle podne i tokom noći mestimično sa kišom, u višim planinskim predelima sa snegom. Duvaće slab i umeren, u košavskom području povremeno i jak jugoistočni vetar, a lokalno je moguća i pojava ledene kiše.

* U nedelju i ponedeljak oblačno mestimično sa kišom, u višim planinama sa susnežicom i snegom. U košavskom području vetrovito. U predelima do 500 metara nadmorske visine otapanje snežnog pokrivača. Zatim uglavnom suvo uz manji pad temperature.

Juče je u većem delu Srbije padao sneg, dok su temperature bile ispod nule. Saobraćaj u Beogradu je bio veoma otežan zbog snega koji je neprestano padao, na nekim mestima je bio pravi kolaps. Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas se izvinio građanima zbog problema u prevozu.

Sneg je otežavao saobraćaj u celoj Srbiji. Zavejana je bila i Crna Gora, kao i ostatak regiona.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA