Završeno saslušanje Miškovića, tužilaštvo traži 30 dana pritvora!

Tužilaštvo je nakon saslušanja koje je završeno oko 20.30 sati donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv svih deset osumnjičenih na čelu sa vlasnikom Delta holdinga zbog sumnje da su zloupotrebom položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra

  • 2

Tužilac Miljko Radisavljević izjavio je da je Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo  večeras da se odredi pritvor do 30 danas vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku Miškoviću, vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i još petorici osumnjičenih za mahinacije prilikom privatizacije putarskih preduzeća..

- Za dvojicu osumnjičenih, bivšeg direktora PZP "Niš" Milutina Gaševića i Zorana Mihailovića Tužilaštvo nije tražilo pritvor, već meru zabrane napuštanja boravišta i oduzimanje pasoša - dodao je Radisavljević.

Tužilaštvo je nakon saslušanja koje je završeno oko 20.30 sati donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv svih deset osumnjičenih na čelu sa vlasnikom Delta holdinga zbog sumnje da su zloupotrebom položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra.

 - Tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Specijalnog suda predložilo da se osmorici osumnjičenih odredi protvor -  rekao je tužilac i dodao da očekuje da odluka bude doneta u toku noći.

Na pitanje novinara kako su se branili osumnjičeni, Radisavljević je rekao da je većina njih negirala navode iz krivične prijave, ali da je Tužilastvo sada sigurno da postoji osnovana sumnja da su izvršili krivično delo koje im se stavlja na teret.

Podsetimo, večeras je u Tužilaštvu za organizovani kriminal završeno je  saslušanje osumnjičenih za mahinacije prilikom privatizacije putarskih preduzeća sa vlasnikom "Delta holdinga" Miroslavom Miškovićem na čelu, koje je  počelo oko 17.45 sati..

- Pre njega ranije danas je saslušan vlasnik "Nibens grupe", "Šer korporacije" i PZP Niš Milo Ðurašković, i Miškovićev sin Marko, a juče sedmorica osumnjičenih da su zajedno sa njima izvršili zloupotrebe sa putarskim preduzećima - rekao je  Ðuraškovićev branilac Zoran Ateljević.

Pošto sasluša Miškovića tužilaštvo će doneti odluku da li će pokrenuti istragu protiv njih i da li će tražiti da im se odredi pritvor.

O pritvoru će odluku doneti sudija za prethodni postupak, koji može da im odredi pritvor, za početak do 30 dana, da im odredi kućni pritvor ili da ih pusti da se brane sa slobode.

Vlasnik "Delte" Miroslav Mišković odgovaraće na optužbe pred specijalnim tužiocem za organizovani kriminal koji je saslušao njegovog sina Marka Miškovića

Kako prenose mediji, do sada je saslušano pet Miškovićevih saradnika Zoran Kaitović, Rašo Zdravko, i direktor "Delta brokera" Predrag Filipović.

Kako je jutros rekao tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, svima njima je uručeno rešenje o zadržavanju na 48 sati.

Podsetimo, policija je privela Miroslava i Marka Miškovića i još osam lica među kojima je i Milo Đurašković, vlasnik "Nibens grupe"

Svi privedeni su prvo bili odvedeni u policiju, a zatim odatle u zgradu Tužilaštva za organizovani kriminal, u kome traje saslušanje i koje će odlučiti o eventualnim daljim merama zadržavanja.

Privedeni Miroslаv Mišković, vlаsnik "Deltа holdingа", Mаrko Mišković, vlаsnik firme "Mera investment fund", i Milo Đurаšković, vlаsnik "Nibens grupe", "Šer korporаcije" i PTP Niš se sumnjiče za to da su nezakonito pribavili imovinsku korist od preko 30 miliona evra.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ипак није само популизам

    14. decembar 2012 | 04:34

    Нисам до сада, нити сада верујем било ком српском политичару, када су нама бирачима обећавали борбу против корупције и тајкуна али ово што »вуче«, притиска и тера Г-дин Вучић ипак није само популизам. Морам да признам постаје све то озбиљно и корисно за Србију иако највише политичке користи има Г-дин Вучић и СНС. Истана је такођер да се све то са Г-дином Мишковићем (и сличним кримосима) као и Косовом ради због притиска ЕУ али Г-дин Тадић и ДС нису имали »петљу« да ураде исто иако су били притискивани од ЕУ као и садашња власт.

  • Tatjanaa

    14. decembar 2012 | 02:03

    Interesuje me i bitnije je ko je Miskovicu omogucio da pokupuje pola Srbije ? Da li ce oni biti izvedeni pred sud i odgovarati za krsenje zakona i korupciju ? Podrzavam borbu protiv korupcije i borbu Aleksandra Vucica .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA