SINDIKAT SRPSKE POLICIJE: Zimske gume nema 90 odsto automobila MUP-a! (VIDEO)

"Očekujemo da Ivica Dačić smeni sve nadležne koji su odgovorni za činjenicu da službeni automobili u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u ovim uslovima i mimo zakona, koriste letnje pneumatike", kažu u sindikatu

  • 1

Sindikat srpske policije saopštio je da 90 odsto službenih automobila u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u ovim uslovima, mimo zakona koristi letnje pneumatike, dok službena vozila nemaju obaveznu dodatnu opremu kao što su prva pomoć, trougao, lanci za sneg, sredstvo za vuču vozila i dr.

"SSP daje punu podršku kolegama policajcima i vatrogascima-spasiocima koji se u ovako lošim meterološkim uslovima nadljudskim snagama sa lošom tehničkom opremom bore da pomognu građanima za vreme snežnog nevremena koje je zadesilo Srbiju", navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu sindikata.

Sindikatu je, kako se navodi, izuzetno značajna izjava premijera i ministra Unutrašnjih poslova, Ivice Dačića "da će biti smenjeni svi oni koji ne rade svoj posao", a tiče se čišćenja snega na putevima Srbije.

"S obzirom da je premijer Srbije i ministar Unutrašnjih poslova rekao da će biti smenjeni svi oni koji ne rade svoj posao, očekujemo od njega da smeni sve nadležne koji su odgovorni za činjenicu da 90 odsto službenih automobila u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u ovim uslovima, mimo zakona koristi letnje pneumatike, dok službena vozila nemaju obaveznu dodatnu opremu (prva pomoć, trougao, lanci za sneg, sredstvo za vuču vozila i dr.)", navodi SSP.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dakica

    13. decembar 2012 | 09:11

    All zato bedan i siromasan narod mora da ima sve 4 zimske,veoma ste vi pametni i promisljeni!!! E moj biseru Dacicu i ko god je taj zakon doneo! Srbijo Srbijo...a da ne pricamo da je svaki 10i pandur veze pojas,o koriscenju mobilnog da ne pricamo rade sta im se moze,a da zaboravih paljenje rotacije kad zure kuci na rucak ili veceru! Sve u svemu policija je sramota!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA