KONKURS, JUNACI: Vojska traži dobrovoljce!

Prema odredbama konkursa Ministarstva odbrane, na konkurs se mogu prijaviti muškarci i žene koji u 2013. godini navršavaju od 19 do 30 godina, državljani Srbije, protiv kojih se ne vodi krivični postupak

  • 7

Ministarstvo odbrane raspisalo je oglas za prijem kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs za rezervne oficire. Na konkurs se mogu prijaviti muškarci i žene koji u 2013. godini navršavaju od 19 do 30 godina.

Kandidat mora biti državljanin Srbije, uz uslov da se protiv njega ne vodi krivični postupak, da nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci, da je zdravstveno sposoban za vojnu službu, kao i da već nije odslužio vojni rok sa oružjem, objavljeno je na sajtu Ministarstva odbrane.

Za kurs za rezervne oficire kandidat mora imati završenu visoku školu odgovarajuće struke od značaja za Vojsku Srbije, da ispunjava uslove propisane za regrute koji se upućuju u posebne jedinice vojske, kao i pozitivnu bezbednosnu proveru.

Prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije podnose se centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, prema mestu prebivališta, a kandidati koji imaju prebivalište ili boravište u inostranstvu prijavu mogu podneti nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Srbije.

Utvrđivanje konačne rang-liste kandidata vrše regionalni centri Ministarstva odbrane, nakon obavljenih lekarskih i drugih pregleda i psiholoških ispitivanja u ovlašćenim vojnozdravstvenim ustanovama.

Izabrani kandidati za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs za rezervne oficire potpisuju ugovor sa Ministarstvom odbrane, koji obavezno sadrži početak i završetak dobrovoljnog služenja vojnog roka, uslove života i rada, novčana primanja, uslove prekida i naknadu troškova u slučaju neopravdanog prekida dobrovoljnog služenja vojnog roka.

Oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2013. godini je stalno otvoren, a rangiranje kandidata će se obavljati periodično.

(M. S. / Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sutrajedrugidan

    19. decembar 2012 | 15:22

    Srpska vojska, Srpske kceri i sinovi, ponos svoje Srbije i svojih roditelja!!!

  • peks

    22. maj 2013 | 11:04

    Ja se javljam dobrovoljno da sluzim svojoj zemnji.. Srbija je moj dom i ja se time ponosim...

  • veteran

    20. decembar 2012 | 02:02

    ajmo srpski sinovi bar 6.meseci obuke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA